20 °C Budapest

Visszatér az öngyilkos lakáshitel! Vége a válságnak, vagy megőrültek?

2009. július 10. 13:02

Az egyik brit jelzáloghitel szövetkezet úgy döntött, hogy a már meglévő ügyfelei számára újra elérhetővé teszi a magas finanszírozású lakáshitel termékét.

A Nationwide ügyfelei akár a felajánlott ingatlanfedezet 125 %-ának megfelelő hitelösszeget is fel tudnak venni. A terméket elsősorban azoknak az ügyfelek kínálják, akik negatív tartományba csúsztak, vagyis több a tartozásuk, mint amennyit a jelenlegi lakásuk ér, de költözni szeretnének.

Lakáshitelek sortűz után: számbavettük a túlélőket!

A magas finanszírozású konstrukció nélkül képtelenek lennének továbblépni, hiszen csak a lakás teljes eladási árán felüli előtörlesztéssel tudnának kiszállni a meglévő hitelükből. A 125 %-os jelzáloghitel kamatfeltételeit az alábbi táblázat részletezi.

Szakértők szerint a hitelintézet lépése mindenképpen üdvözlendő, abszolút ügyfélbarát és a versenytársak által is követendő példa lehet. Bár folyamatosan szigorodnak a hitelezési feltételek, az ilyen esetekben a rendben fizető ügyfelekkel kivételt lehet tenni.

K&H: a devizahitelek felfüggesztése után újabb bejelentés

Az ügylet nem ját többletkockázattal, de az adósoknak újra megvizsgálják a vagyoni és jövedelmi helyzetét, valamint a kiadásainak összetételét. A szövetkezet szóvivője elmondta, hogy a termék egy szűk réteget céloz meg és csak a meglévő ügyfelek által elérhető.

A szigetországban a válság hatására az öt évvel ezelőtti szintre estek vissza a lakásárak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?