Lakáshitelek sortűz után: számbavettük a túlélőket!

Pénzcentrum
2009. július 10. 06:20

Forint, euró és svájci frank alapú lakáshitelek A negyed évvel ezelőtti lakáshitel körképünk megjelenésétől eltelt időszakban fontos, a teljes piacot érintő változások mentek végbe. A támogatott hitelek felfüggesztése teljesen átszabta a forinthitel kínálatot, miközben a devizahitel ajánlatok is tovább szűkültek. Egyes pénzintézeteknél már most az euróhitelek felé történő jelentős eltolódás figyelhető meg, ugyanakkor van olyan bank, ahol még mindig a frankhitelek dominálnak.

Forint alapú lakáshitelek: támogatás nélküli kétszámjegyű THM-erdőben barangoltunk

A támogatások eltörlésével szűkült a különbség a forint alapú ajánlatok között. A havonta fizetendő törlesztőrészletek tekintetében sem akkora a szórás, mint akár csak egy negyedévvel ezelőtt. A legkedvezőbb ajánlatot a K&H Bank tette, amely 14,02 %-os THM és havi 51 182 forintos induló havi részlet mellett kínál 5 millió forintot 20 éves futamidőre. 60 ezer forint alatti havi részleteket kínál még a CIB és az UniCredit Bank, ugyanakkor az OTP Bank ajánlata az egyetlen 70 ezer forint feletti.

Az államilag támogatott lakáshitelek felfüggesztését követően a piaci kamatozású ajánlatok között szemezgettünk. A 10 milliós ajánlatok között a THM tekintetében hasonló eltérések mutatkoznak, mint az előző esetben. Ezúttal is a K&H Bank ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek, még az első kamatperiódust követő - nem akciós - részlet is körülbelül 20 %-kal alacsonyabb, mint a sort záró OTP ajánlathoz tartozó részlet.

Euró alapú lakáshitelek: amiből kiszállt a K&H

Az 5 milliós ajánlatok között 9,03 %-kal és az FHB Bank végzett az élen, a legalacsonyabb törlesztőrészletet bizonyos feltételek teljesülése esetén az OTP Bank kínálja (OTP Lakáshitel Termékcsomag Lakástakarékkal, jövedelem átutalás, két csoportos beszedési megbízás).

10 % alatt tartotta a THM-et a Raiffeisen, az Erste, a CIB és az OTP is, de az eltérő mértékű induló költségek miatt előfordulhat, hogy az alacsonyabb THM nem jár együtt alacsonyabb havi törlesztőrészletekkel.

A tízmilliós ajánlatok tekintetében is az FHB Bank végzett az élen, Szorosan követi őket a Raiffeisen és az Erste Bank. Eltűnt a listákról a korábban többször is listavezető K&H Bank, miután a hónap elején felfüggesztették a devizahitelezést. Az AXA és az Allianz ezúttal is csak 10 %-os THM feletti ajánlatokat adott, a sort 100 ezer forint feletti havi részlettel egyedüliként a Budapest Bank zárja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Frankhitelek: a szűk piacon élen az AXA Bank!

A hazai pénzintézetek többsége már felfüggesztette a frankhitelek forgalmazását, nem úgy az alábbi négyes. Az AXA Bank az euró hitelektől alacsonyabb THM mellett kínálja frankhitelét, de hasonlóan kedvező a másik három pénzintézet ajánlata is.

A 10 millió forintos ajánlatok tekintetében sincs különösebb meglepetés, a legalacsonyabb havi részletet bizonyos feltételek teljesülése esetén az Allianz Bank kínálja (életbiztosítással kombinált lakáshitel, a törlesztőrészlet tartalmazza a banknak fizetendő kamat és a biztosítási díj összegét).

Allianz, AXA, Budapest Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. március 2. 17:32
A kölcsönök részbeni előtörlesztésével csökkenthetjük a teljes visszafizetendő összeget, hiszen keve...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 2. 16:38
Nem vettem és nem adtam el semmit. Osztalékot öt cégtől is kaptam: T, NWBI, OHI, PFC, ABBV.Változáso...
Holdblog  |  2024. március 2. 09:07
Sose becsüld alá a piac és a technológia erejét! Azon tengerentúli olaj- és gázcégek, amelyek az új...
Összkép  |  2024. március 1. 19:03
A vezető globális elemző intézetek anyagaiból összeáll egy kép arról, hogy milyen elvek szerint kezd...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 2. 19:16
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm