20 °C Budapest

Dobbantón a behajthatatlan hitelkártya adósságok Amerikában

Pénzcentrum
2009. június 23. 12:02

A fizetési kártyák történetében egyedülálló módon 9 % fölé emelkedett a behajthatatlan hitelkártya adósságok aránya az Egyesült Államokban. A minősített követelések aránya 2006-tól fokozatosan emelkedett, de az elmúlt egy évben szokatlanul felgyorsult a tendencia.

Az ágazat szakértői szerint az előjelek arra utalnak, hogy a következő negyedévben tovább emelkedhetnek a leírások, ez azonban nem mentesíti az ügyfeleket a tartozások rendezésének kötelezettsége alól.

Forrás: CardData

A CardData adatai szerint májusban az ágazati átlagot tekintve 9,01 %-ra emelkedett a behajthatatlan követelések aránya, ugyanakkor a Capital One egy korábbi jelentése szerint a saját ügyfelek tekintetében ez az arány a leírási szabályok enyhítése ellenére is elérte a 9,41 %-ot.

Korábban: Felforrósodott pénztárcák: leadják hitelkártyájukat az amerikaiak

Az American Express az áprilisi 10,1 %-ról májusra 10,0 %-ra mérsékelte az arányt, ami részben annak köszönhető, hogy túladtak egy minősített kártyaadósság-csomagon, amit már korábban leírtak.

A Discover állományán belül 7,79 %-os arányt mértek, ami 2,8 százalékponttal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A szolgáltató 8,5-9,0 % közé várja a behajthatatlan követelések arányát a következő negyedévben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 26. 16:07