14 °C Budapest

Dobbantón a behajthatatlan hitelkártya adósságok Amerikában

Pénzcentrum
2009. június 23. 12:02

A fizetési kártyák történetében egyedülálló módon 9 % fölé emelkedett a behajthatatlan hitelkártya adósságok aránya az Egyesült Államokban. A minősített követelések aránya 2006-tól fokozatosan emelkedett, de az elmúlt egy évben szokatlanul felgyorsult a tendencia.

Az ágazat szakértői szerint az előjelek arra utalnak, hogy a következő negyedévben tovább emelkedhetnek a leírások, ez azonban nem mentesíti az ügyfeleket a tartozások rendezésének kötelezettsége alól.

Forrás: CardData

A CardData adatai szerint májusban az ágazati átlagot tekintve 9,01 %-ra emelkedett a behajthatatlan követelések aránya, ugyanakkor a Capital One egy korábbi jelentése szerint a saját ügyfelek tekintetében ez az arány a leírási szabályok enyhítése ellenére is elérte a 9,41 %-ot.

Korábban: Felforrósodott pénztárcák: leadják hitelkártyájukat az amerikaiak

Az American Express az áprilisi 10,1 %-ról májusra 10,0 %-ra mérsékelte az arányt, ami részben annak köszönhető, hogy túladtak egy minősített kártyaadósság-csomagon, amit már korábban leírtak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Discover állományán belül 7,79 %-os arányt mértek, ami 2,8 százalékponttal magasabb az előző év azonos időszakához képest. A szolgáltató 8,5-9,0 % közé várja a behajthatatlan követelések arányát a következő negyedévben.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem