Számháború a bankokban! Egy csokorban a legkedvezőbb személyi kölcsönök

Pénzcentrum
2009. május 13. 05:55

A legkedvezőbb ajánlatok 300 ezertől 1 millió forintig Aktuális körképünkben annak járunk utána, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy érkezett, mára az euró- és a forint alapú termékek kerültek előtérbe. Nézzük az egyes hitelintézetek ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint: éles versenyben a kedvezmények döntöttek

Forint alapon az Erste Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (THM: 26,91 %), euró alapon viszont a K&H Bank törlesztőrészlete a legalacsonyabb. Az Erste Bank által megadott törlesztőrészlet a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkozik, az egyébként kínált 31,56 %-os THM is elegendő lett volna a dobozóhoz. Felkúszott a második helyre az MKB Bank, ugyanakkor a Budapest Bank és az OTP Bank 40 % feletti THM-et ért el. Az Allianz és a Citibank ajánlata is a táblázat alatt található feltételekhez kötött. Svájci frank alapon már csak egyedül a Budapest Bank adott ajánlatot.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek közötti eltérés a forint alapú 300 ezres ajánlatok tekintetében nem jelentősek, a döntés során ezen felül az egyéb igénylési feltételek alapján dönthet az igénylő.

600 ezer forint 36 hónapra: árfolyamkockázat párszáz forintért?

Forint alapon a 600 ezres ajánlatok tekintetében újfent az Erste Bank - munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált - személyi kölcsönének van a legalacsonyabb THM értéke. Törlesztőrészlet alapján a K&H Bank euró alapú ajánlata a legvonzóbb. Forint alapon az Allianz kedvezményes konstrukciója és az akció nélkül is dobogós UniCredit Bank tudta még 30 % alatt tartani a THM-et.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek 22 783 Ft és 25 471 Ft között szóródnak, az igénylés során érdemes figyelembe venni a bírálat során felmerülő egyéb költségeket is. Frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, bár a termék még más bankban is elérhető, árazása és kockázata miatt elenyésző az igénylések száma.

1 millió forint: az UniCredit Bankot csak akcióval lehetett legyőzni

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A forint alapú termékek összehasonlítása során akció nélkül az UniCredit Bank adta a legkedvezőbb ajánlatot. A kilenc válaszadó közül hárman (Raiffeisen, OTP, MKB) nem tudták 30 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót. A törlesztőrészletek 28 435 Ft és 31 189 Ft között változnak, euró alapon a K&H Banknál elég 26 174 forintot törleszteni havonta.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

Frankban egyedüliként a Budapest Bank adott ajánlatot, a 23,65 %-os THM az euró alapú kölcsönöknél a középmezőnybe lenne elég, törlesztőrészlete kedvezőbb, mint a forintkölcsönöké.

Allianz, Budapest, Citibak, Erste

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. október 5. 20:30
Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hog...
Kasza Elliott-tal  |  2022. október 5. 19:27
Ha érdekel az osztalékalapú befektetés, olvasgatod itt a blogon az elemzéseimet, velem együtt k...
MEDIA1  |  2022. október 5. 19:14
A nemrég a DIGI-t és az Antenna Hungáriát is felvásárló 4iG lesz a Honeycomb, Szalay-Bobrovniczky Kr...
Bankmonitor  |  2022. október 5. 15:07
A babaváró hitel önmagában is egy igen kedvez konstrukció, hiszen a kölcsönhöz kamatmentesség és tar...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?