-2 °C Budapest

Számháború a bankokban! Egy csokorban a legkedvezőbb személyi kölcsönök

Pénzcentrum
2009. május 13. 05:55

A legkedvezőbb ajánlatok 300 ezertől 1 millió forintig Aktuális körképünkben annak járunk utána, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy érkezett, mára az euró- és a forint alapú termékek kerültek előtérbe. Nézzük az egyes hitelintézetek ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint: éles versenyben a kedvezmények döntöttek

Forint alapon az Erste Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (THM: 26,91 %), euró alapon viszont a K&H Bank törlesztőrészlete a legalacsonyabb. Az Erste Bank által megadott törlesztőrészlet a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkozik, az egyébként kínált 31,56 %-os THM is elegendő lett volna a dobozóhoz. Felkúszott a második helyre az MKB Bank, ugyanakkor a Budapest Bank és az OTP Bank 40 % feletti THM-et ért el. Az Allianz és a Citibank ajánlata is a táblázat alatt található feltételekhez kötött. Svájci frank alapon már csak egyedül a Budapest Bank adott ajánlatot.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek közötti eltérés a forint alapú 300 ezres ajánlatok tekintetében nem jelentősek, a döntés során ezen felül az egyéb igénylési feltételek alapján dönthet az igénylő.

600 ezer forint 36 hónapra: árfolyamkockázat párszáz forintért?

Forint alapon a 600 ezres ajánlatok tekintetében újfent az Erste Bank - munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált - személyi kölcsönének van a legalacsonyabb THM értéke. Törlesztőrészlet alapján a K&H Bank euró alapú ajánlata a legvonzóbb. Forint alapon az Allianz kedvezményes konstrukciója és az akció nélkül is dobogós UniCredit Bank tudta még 30 % alatt tartani a THM-et.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek 22 783 Ft és 25 471 Ft között szóródnak, az igénylés során érdemes figyelembe venni a bírálat során felmerülő egyéb költségeket is. Frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, bár a termék még más bankban is elérhető, árazása és kockázata miatt elenyésző az igénylések száma.

1 millió forint: az UniCredit Bankot csak akcióval lehetett legyőzni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A forint alapú termékek összehasonlítása során akció nélkül az UniCredit Bank adta a legkedvezőbb ajánlatot. A kilenc válaszadó közül hárman (Raiffeisen, OTP, MKB) nem tudták 30 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót. A törlesztőrészletek 28 435 Ft és 31 189 Ft között változnak, euró alapon a K&H Banknál elég 26 174 forintot törleszteni havonta.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

Frankban egyedüliként a Budapest Bank adott ajánlatot, a 23,65 %-os THM az euró alapú kölcsönöknél a középmezőnybe lenne elég, törlesztőrészlete kedvezőbb, mint a forintkölcsönöké.

Allianz, Budapest, Citibak, Erste

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 7. 19:40
A BVOP szerint a visszaéléseket és bűncselekményeket feltáró Átlátszó nevű oknyomozó műhely olyan ké...
Kiszámoló  |  2023. december 7. 12:09
Három hónapja írtam arról, hogy mennyire amatőr módon sebezhető az Államkincstár online felülete, sz...
Bankmonitor  |  2023. december 7. 08:18
A részletes jogszabály alapján számos, eddig homályos részletre derült fény a CSOK Pluszhoz kapcsoló...
Holdblog  |  2023. december 7. 06:13
Adott egy nyersanyagpiac, ahol két ország és lényegében két cég kontrollálja a globális kitermelés 5...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem