Számháború a bankokban! Egy csokorban a legkedvezőbb személyi kölcsönök

Pénzcentrum
2009. május 13. 05:55

A legkedvezőbb ajánlatok 300 ezertől 1 millió forintig Aktuális körképünkben annak járunk utána, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják az ügyfeleket. Svájci frank alapú ajánlat már csak egy érkezett, mára az euró- és a forint alapú termékek kerültek előtérbe. Nézzük az egyes hitelintézetek ajánlatait 300 ezer, 600 ezer és 1 millió forintra!

300 ezer forint: éles versenyben a kedvezmények döntöttek

Forint alapon az Erste Bank ajánlata volt a legkedvezőbb (THM: 26,91 %), euró alapon viszont a K&H Bank törlesztőrészlete a legalacsonyabb. Az Erste Bank által megadott törlesztőrészlet a banknál munkabérszámlával rendelkező igénylőkre vonatkozik, az egyébként kínált 31,56 %-os THM is elegendő lett volna a dobozóhoz. Felkúszott a második helyre az MKB Bank, ugyanakkor a Budapest Bank és az OTP Bank 40 % feletti THM-et ért el. Az Allianz és a Citibank ajánlata is a táblázat alatt található feltételekhez kötött. Svájci frank alapon már csak egyedül a Budapest Bank adott ajánlatot.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek közötti eltérés a forint alapú 300 ezres ajánlatok tekintetében nem jelentősek, a döntés során ezen felül az egyéb igénylési feltételek alapján dönthet az igénylő.

600 ezer forint 36 hónapra: árfolyamkockázat párszáz forintért?

Forint alapon a 600 ezres ajánlatok tekintetében újfent az Erste Bank - munkabérszámlával rendelkező ügyfeleknek kínált - személyi kölcsönének van a legalacsonyabb THM értéke. Törlesztőrészlet alapján a K&H Bank euró alapú ajánlata a legvonzóbb. Forint alapon az Allianz kedvezményes konstrukciója és az akció nélkül is dobogós UniCredit Bank tudta még 30 % alatt tartani a THM-et.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

A törlesztőrészletek 22 783 Ft és 25 471 Ft között szóródnak, az igénylés során érdemes figyelembe venni a bírálat során felmerülő egyéb költségeket is. Frankban ismét csak a Budapest Bank tett ajánlatot, bár a termék még más bankban is elérhető, árazása és kockázata miatt elenyésző az igénylések száma.

1 millió forint: az UniCredit Bankot csak akcióval lehetett legyőzni

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A forint alapú termékek összehasonlítása során akció nélkül az UniCredit Bank adta a legkedvezőbb ajánlatot. A kilenc válaszadó közül hárman (Raiffeisen, OTP, MKB) nem tudták 30 % alatt tartani a teljes hiteldíj-mutatót. A törlesztőrészletek 28 435 Ft és 31 189 Ft között változnak, euró alapon a K&H Banknál elég 26 174 forintot törleszteni havonta.

Nagyításért kattintson a táblázatra!

Frankban egyedüliként a Budapest Bank adott ajánlatot, a 23,65 %-os THM az euró alapú kölcsönöknél a középmezőnybe lenne elég, törlesztőrészlete kedvezőbb, mint a forintkölcsönöké.

Allianz, Budapest, Citibak, Erste

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?