26 °C Budapest

Tőzsdére megy a Skype

Pénzcentrum
2009. április 15. 09:22

Az eBay tegnap este bejelentette, hogy elsődleges részvénykibocsátás keretein belül leválasztja a Skype-ot, amit még 2005-ben vásárolt meg a 2.6 milliárd dollárért.

Több mint három éve van a Skype az eBay tulajdonában, azonban ez idő alatt az online aukciós cégnek nem sikerült üzleti modelljébe integrálnia a vállalatot. A tulajdonosok nyomást gyakorolnak a társaságra, hogy alapvető tevékenységeit helyezze előtérbe.

"A Skype önmagában egy kiváló cég erős fundamentumokkal és erőteljes növekedéssel. Ugyanakkor tisztán látszik, hogy a Skype csak limitált szinergiahatásokat biztosít az eBay-jel és a PayPal-lal." - olvasható a közleményben.

A Skype a tavalyi évben 551 millió dolláros bevételt ért el, amely a 6%-a volt az eBay teljes bevételének. Az eBay múlt hónapban tartott elemzői konferenciáján azt nyilatkozta, hogy várakozásai szerint 2011-ben a cég bevétele átlépi az 1 milliárd dollárt.

Az eBay közleményében tudtatta, hogy az IPO a jövő év első felében zárulhat le, a pontos időzítés függ a piaci környezettől is. A The New York Times információi szerint a Skype alapítói keresték a finanszírozási forrásokat, hogy visszavásárolják a céget.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eBay 2005 végén 2.6 milliárd dollárért vásárolta fel a céget és 2 évvel később 1.4 milliárd dolláros goodwill-leírást szenvedett el miatta.

A portfoliótisztítás már hónapok óta folyik a társaságnál, a cég ugyanis minden üzletágát felülvizsgálta, hogy mennyire illeszkedik fő tevékenységi körébe. A Skype leválasztásával kapcsolatos hír előtt egy nappal tette közzé a cég, hogy egy kisebb, korábban felvásárolt vállalatot értékesített: a StumbleUpon keresőt, amit alapítói vettek meg.

A hírre 3%-kal menetelt felfelé az eBay árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem