16 °C Budapest

Mit újít a Skype? A kkv-kra fókuszál

2009. március 24. 15:00

Az eBay tulajdonában lévő Skype bejelentette, hogy hétfőn indítja útjára legújabb internetes telefon- szoftverét, melyet céges telefonvonalakhoz lehet majd kötni, jelentősen lecsökkentve ezzel a vállalkozások telefonköltségeit.

A Skype lépése mögött nyílván az új bevételi források keresése áll, amit most a cégek irányába való elmozdulással próbálnak megvalósítani. Az új szoftver lehetővé teszi helyi, illetve nemzetközi hívások kezdeményezését, méghozzá nem számítógépről, hanem hagyományos telefonkészülékről indítva. Ennek kezdeti díja percenként 2,1 cent (4,63 forint) lesz vezetékes telefonok, illetve mobilok irányába- íjra a Wall Street Journal, de számítógépbe dugott headsetet használva ingyenes.

A cég adatai szerint a Voip telefonálás elsősorban ugyan magánszemélyek körében közkedvelt, de már most is a felhasználók 35 százaléka üzleti célokra használja. A mostani újítással azt remélik, hogy sikereket érhetnek el a kis- és középvállakozások körében, akik számára a telefonköltségek csökkentése most különösen kardinális kérdés.

Az új szoftver a Skype for SIP (Session Initiation Protocol) névre hallgat majd, és kezdetben csak néhány céggel tesztelik majd, kereskedelmi forgalomba várhatóan az későbbi szakaszában kerül majd.

A újítás persze nem mondható teljesen originálisnak, számos versenytársa akad majd a cégnek, hiszen hagyományos telefontársaságok, és Voip cégek is kínálnak kedvező konstrukciókat cégek számára.

A üzleti felhasználók irányába való nyitás persze számos egyéb változtatást is megkövetel a cégtől, többek között a logo újragondolását is, amely egyes felhasználók szerint nem sugall kellő komolyságot.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?