Mit újít a Skype? A kkv-kra fókuszál

2009. március 24. 15:00

Az eBay tulajdonában lévő Skype bejelentette, hogy hétfőn indítja útjára legújabb internetes telefon- szoftverét, melyet céges telefonvonalakhoz lehet majd kötni, jelentősen lecsökkentve ezzel a vállalkozások telefonköltségeit.

A Skype lépése mögött nyílván az új bevételi források keresése áll, amit most a cégek irányába való elmozdulással próbálnak megvalósítani. Az új szoftver lehetővé teszi helyi, illetve nemzetközi hívások kezdeményezését, méghozzá nem számítógépről, hanem hagyományos telefonkészülékről indítva. Ennek kezdeti díja percenként 2,1 cent (4,63 forint) lesz vezetékes telefonok, illetve mobilok irányába- íjra a Wall Street Journal, de számítógépbe dugott headsetet használva ingyenes.

A cég adatai szerint a Voip telefonálás elsősorban ugyan magánszemélyek körében közkedvelt, de már most is a felhasználók 35 százaléka üzleti célokra használja. A mostani újítással azt remélik, hogy sikereket érhetnek el a kis- és középvállakozások körében, akik számára a telefonköltségek csökkentése most különösen kardinális kérdés.

Az új szoftver a Skype for SIP (Session Initiation Protocol) névre hallgat majd, és kezdetben csak néhány céggel tesztelik majd, kereskedelmi forgalomba várhatóan az későbbi szakaszában kerül majd.

A újítás persze nem mondható teljesen originálisnak, számos versenytársa akad majd a cégnek, hiszen hagyományos telefontársaságok, és Voip cégek is kínálnak kedvező konstrukciókat cégek számára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A üzleti felhasználók irányába való nyitás persze számos egyéb változtatást is megkövetel a cégtől, többek között a logo újragondolását is, amely egyes felhasználók szerint nem sugall kellő komolyságot.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem