4 °C Budapest

Mit újít a Skype? A kkv-kra fókuszál

2009. március 24. 15:00

Az eBay tulajdonában lévő Skype bejelentette, hogy hétfőn indítja útjára legújabb internetes telefon- szoftverét, melyet céges telefonvonalakhoz lehet majd kötni, jelentősen lecsökkentve ezzel a vállalkozások telefonköltségeit.

A Skype lépése mögött nyílván az új bevételi források keresése áll, amit most a cégek irányába való elmozdulással próbálnak megvalósítani. Az új szoftver lehetővé teszi helyi, illetve nemzetközi hívások kezdeményezését, méghozzá nem számítógépről, hanem hagyományos telefonkészülékről indítva. Ennek kezdeti díja percenként 2,1 cent (4,63 forint) lesz vezetékes telefonok, illetve mobilok irányába- íjra a Wall Street Journal, de számítógépbe dugott headsetet használva ingyenes.

A cég adatai szerint a Voip telefonálás elsősorban ugyan magánszemélyek körében közkedvelt, de már most is a felhasználók 35 százaléka üzleti célokra használja. A mostani újítással azt remélik, hogy sikereket érhetnek el a kis- és középvállakozások körében, akik számára a telefonköltségek csökkentése most különösen kardinális kérdés.

Az új szoftver a Skype for SIP (Session Initiation Protocol) névre hallgat majd, és kezdetben csak néhány céggel tesztelik majd, kereskedelmi forgalomba várhatóan az későbbi szakaszában kerül majd.

A újítás persze nem mondható teljesen originálisnak, számos versenytársa akad majd a cégnek, hiszen hagyományos telefontársaságok, és Voip cégek is kínálnak kedvező konstrukciókat cégek számára.

A üzleti felhasználók irányába való nyitás persze számos egyéb változtatást is megkövetel a cégtől, többek között a logo újragondolását is, amely egyes felhasználók szerint nem sugall kellő komolyságot.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. december 6. 08:01
2022. december 22. és 2023. január 6. között igazgatási szünet lesz, ezért a kormány- és a földhivat...
Holdblog  |  2022. december 6. 06:13
Ki tudja, hány dominó dől még el, amíg a kriptovaluták világában konszolidálódnak a viszonyok. Jó hí...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?