26 °C Budapest

A sztárokat sem kerüli el a krízis - luxusingatlanok árverés alatt!

Pénzcentrum
2008. július 1. 13:00

Az USA-t és Nagy-Britanniát már elérte a lakás-árverezési hullám, persze sokan azt gondolnánk, hogy a hitelválság csak a szerényebb jövedelmű átlagpolgárokat érinti, ők azonban tévednek. A gazdag és híres celebek közül is többen kénytelenek megválni ingatlanuktól.

A kubai származású, dopping- és egyéb botrányoktól hangos életet élő egykori baseball sztár, Jose Canseco is hitelproblémákkal küzd, ezért kénytelen volt megszabadulni közel 670 négyzetméteres kaliforniai ingatlanától, amit 2006-ban vásárolt 2,8 millió dollárért, mai értéke azonban jóval kevesebb, mint az azt terhelő jelzáloghitelé. A hitelt nyújtó intézet májusban vette birtokba a házat.

Az egykori színész és televíziós bemondó, Ed McMahon, aki valaha több tízmillió dolláros vagyonnal rendelkezett, mára szintén hétköznapi problémákkal küzd, nevezetesen nem tud megszabadulni beverly hills-i, 7 millió dollárt érő otthonától, amit azért kénytelen eladni, mert több mint fél millió dolláros hiteltartozása van bankja felé.

A hét szobás, hat fürdőszobás luxusházat több hónapja próbálja értékesíteni, de eddig egyetlen érdeklődő sem jelentkezett iránta. Persze ha lejjebb kell mennie az árral, az sem különösebb érvágás a színésznek, hiszen 2000-ben még 1 millió dollárért jutott az ingatlanhoz.

A legendás, négyszeres nehézsúlyú bajnok Evander Holyfield, aki hosszú pályafutása alatt több mint 120 millió dollárt keresett, szintén anyagi problémákkal küzd, és hamarosan elárverezhetik ingatlanvagyonát, amely után 10 millió dolláros hiteltartozása áll fenn. A Georgia állam beli, 109 szobás, bowling pályát és mozit is tartalmazó, több mint 5000 négyzetméteres kastély becslések szerint több mint 11 milliárd dollárt ér!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Michael Jackson is bajban van, most azonban anyagi problémákkal küzd, így valószínűleg kénytelen lesz megszabadulni Neverland-re keresztelt, kaliforniai ranch-étől, ahol a gyerekmolesztálási botrány óta nem is járt az énekes.

Kurt Cobain özvegye, a színész-énekesnő Courtney Love több mint 52 négyzetméternyi területen elhelyezkedő, 1900-as évek elején épült fa-kastélya már 2006-óta árverezés alatt áll, mivel hosszú ideig nem törlesztette tartozásait utána.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 25. 10:28
A Momentum elnöke és EP-listavezetője nem hajlandó írásban lemondani a szólás- és véleménynyilvánítá...
Buxelliott  |  2024. május 25. 10:11
A magyar piacra leselkedő veszélyes helyzetről az elemzés végén teszek említést. Addig is nézzük, ho...
Holdblog  |  2024. május 25. 08:00
Az elhúzódó gyerekkor, a végtelenbe tartó erőforrásigények vagy a követhetetlen változások felelősek...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 25. szombat
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem