17 °C Budapest

Pénzügyek a Postán - érdekes jelenségre bukkantunk

Pénzcentrum
2007. június 20. 12:00

Ki ne emlékezne a recsegő kulcscsomó hangjára, mely a reklámban szereplő férj rossz válaszának hatására a robotgépben landolt? Valószínűleg, aki egyszer is találkozott ezzel a reklámfilmmel, könnyen fel tudja idézni azt, s valószínűleg az is eszébe jut, hogy a vita kiinduló pontját a férj pénzügyi területen való járatlansága okozta, pontosabban az, hogy nem tudta a Postán szinte minden pénzügyi és biztosítási szolgáltatást igénybe tud venni.

Az Online banking szolgáltatást és az e-számlázást mellőző ügyfeleknek sajnos gyakorta havonta legalább egyszer több tízperces sorbaállásába kerül, hogy a számlákat befizesse. Jogosan merülhet fel a kérdés, és az igény is, ha már ennyi időt várakozással töltünk a postán, miért ne intézhetnénk el pénzügyeinket is ugyanitt, így menekülve meg a bankba járás nehézségeitől (rövid nyitvatartási idő, rengeteg ügyfél).

Így már egyáltalán nem meglepő, hogy a Posta évtizedek óta biztosítja a pénzügyi termékek elérésének lehetőségét, amely azonban nem csak az előbb felvázolt igény kielégítését szolgálja, a Magyar Postával kapcsolatban álló pénzügyi intézmények egyéb előnyöket is élveznek a partnerkapcsolat révén.

Mitől bank is a Posta?

Egyrészt a Posta ismert, és elfogadott márka, amely növeli az ügyfelek biztonságérzetét. Ennek tudható be, hogy Nagy-Britanniában is a nemrégiben bevezetett postai pénzügyi szolgáltatások egyre nagyobb szerephez jutnak a pénzügyi piacon, amelyet az is jelez, hogy az ügyfelek száma a szigetországban már meghaladta az egy milliót.

Másrészt a Posta pénzügyi szolgáltatásai több mint 2300 postahelyen érhetők el, ráadásul a bankfiókokra jellemzőnél hosszabb nyitvatartás mellett, és olyan kisebb településeken is, ahol gazdaságossági okok miatt nem érdemes bankfiókot nyitni. Ezáltal elérhetővé válik a Postát közvetítő csatornaként használó kereskedelmi bankok számára az országos lefedettség elérése.

Az Erste Banktól megtudtuk, hogy a Posta banki szolgáltatásait jelenleg több mint 150 ezer ügyfél veszi igénybe országszerte a kijelölt postahelyeken és a 325 közvetlen banki kapcsolattal rendelkező postán, ahol a Posta Kártyán és a Posta Hitelkártyán kívül az egyéb betéti- és hiteltermékek is elérhetők.

A másik postán keresztül értékesítő kereskedelmi bank, az OTP, amely megtakarítási betétkönyvet, látra szóló és egy évre lekötött betéteket, illetve gépkocsinyeremény-betétkönyveket értékesít ilyen módon, arról számolt be, hogy a postán kezelt állomány a 65 milliárd forintot is eléri.

Mi hasznod lehet Neked mindebből?

A Posta pénzügyi szolgáltatások legnagyobb előnye az ügyfelek és a bankok szemszögéből nézve megegyezik, nem más, mint hogy a Posta az olyan ügyfelek számára is elérhetővé teszik a banki kapcsolatot, akiknek nincs lehetősége eljutni a már bankfiókkal rendelkező nagyobb településekre.

Így az egyébként nehezen elérhető ügyfelek is könnyen bankszámlához és bankkártyához juthatnak, tovább növelve a felnőtt lakosság körében a bankkapcsolattal rendelkező ügyfelek arányát, amely jelenleg 74 százalék.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

További előnyt jelent, hogy az Erste Bank termékei esetében, hogy ha a PostaKártyával, illetve a Posta HitelKártyával fizetjük be a "sárga csekkeket", az egyéb hitelkártyák esetében alkalmazott tarifáknál kedvezőbb díjak mellett tudjuk kiegyenlíteni tartozásunkat, mert a fizetés nem készpénzfelvételnek, hanem vásárlásnak számít.

Egyéb esetben a Posta és a pénzintézetek által közvetlenül forgalmazott termékek között nem tapasztalható eltérés, apró nehézségeket csupán a ritkábban előforduló szolgáltatások igénybevétele okozhat az OTP Bank termékeinél: a hagyatéki betétek kezelésére és elhalálozás esetére szóló rendelkezés megtételére a Postán váltott betétkönyvek esetében is csak a bankfiókban van lehetőség.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Az Erste Bank nemrégiben hozta nyilvánosságra stratégiáját, miszerint a nemzetközi trendet követve, újonnan bevezetett számlacsomagjai tarifáival a csoportos beszedési megbízások alkalmazására ösztönöz, tehát a "sárga csekkekkel" való befizetés mellőzésére.

A helyzet érdekessége, hogy a Postát értékesítési csatornaként alkalmazó Erste Bank a Posta leginkább nyereséges szolgáltatásáról "beszéli le" az ügyfeleket. Mindez arra utal, hogy az Erste teljesen szétválasztja a két értékesítési csatornát.

A folyamat ott is jól tetten érhető, hogy az Erste által kibocsátott bankkártyákat nem élvezik a Posta Kártyák előnyeit, s a velük való befizetés továbbra is készpénzfelvételnek minősül, így bár az ügyfél készpénzt egy forintot se lát, mindenképpen ki kell fizetni a készpénzfelvétel kölségét.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?