Nem tudsz fizetni? - Magas fejpénz jár rád!

Pénzcentrum
2007. május 11. 15:00

Angliában úgy tűnik, egyre értékesebbek azok a bankhitellel rendelkezők, akik nem tudják visszafizetni a felvett kölcsönt.

Legalábbis az egyszerűsített csődeljárásra szakosodott (IVA) vállalkozások igen magas árat, akár 1500 fontot is hajlandóak adni egy-egy banknak a potenciális ügyfelek nevéért.

Akik legalább 15 000 fonttal tartoznak, az egyszerűsített csődeljárás révén hitelezőiknek öt év alatt fizethetik vissza adósságuk egy részét. Általánosságban egy font adósságra 30-50 pennyt fizetnek vissza ezek az adósok.

Hogy miért éri meg ezeknek a vállalkozásoknak az egyszerűsített csődeljárással foglalkozni? Az öt év alatt átlagosan 7000 fontot zsebelhetnek be a különböző díjakból. 2500 fontot is elkérhetnek "elrendezési díj" gyanánt, illetve ezen felül 10 százalékos tanácsadási díjat is felszámítanak.

Ennek ellenére a britek még mindig jóval egyszerűbb megoldásnak találják ezt az egyszerűsített csődeljárást, mint a hagyományosat. Az Insolvency Service adatai szerint a tavalyi év óta megkétszereződött az egyszerűsített eljárást választók száma, összesen 48 ezerre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?