24 °C Budapest

Az utolsó pillanatban is baj lehet a lakáshitellel...

Pénzcentrum
2007. április 12. 13:00

Nem hagyja érintetlenül az ingatlanpiacot a másodlagos jelzáloghitelezés omladozása az Egyesült Államokban a National Association of Realtors várakozásai szerint, a jelenlegi helyzetben ugyanis egyre nehezebb hitelhez jutni a tengerentúlon, mely csökkentőleg hat a keresletre, így az ingatlanárakat is lejjebb nyomhatja.

A szövetség várakozásai szerint a használt lakások árának mediánja az idei évben 0,7%-kal 220 300 dollárra csökkenhet, mely az 1968-ban kezdett adatgyűjtés óta az első áreséssel záruló évet jelentheti. Az új lakások esetében a medián 0,4%-os plusszal, 246 200 dolláron zárja majd az évet a prognózis szerint, mely felértékelődés 1991 óta a legalacsonyabb mértékű lenne.

Mint ismeretes, április 2-án a legnagyobb független másodlagos jelzálogpiaci szereplő, a New Century Financial is csődvédelmet kért.

Ingatlanpiaci szereplők most arra hívják fel a figyelmet, hogy egyre gyakrabban hiúsulnak meg az adásvételek az utolsó pillanatban a hitelfolyósítással kapcsolatos problémák miatt, a bankok ugyanis a kialakult helyzetben óvatosabban, szigorúbban hiteleznek.

A várakozások szerint az Egyesült Államokban az újlakások szegmensében 16%-kal eshet vissza idén volumen alapon az értékesítés, míg a használt lakások esetében 2%-os lehet a csökkenés mértéke.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24