12 °C Budapest

Véget vetettek az online csalásoknak - mitől lesz biztonságban a pénzük?

Pénzcentrum
2007. április 19. 14:00

A PIN kódok használata sikeresen gátat vetett az offline csalásoknak, megnehezítve a hamisított bankkártyával való vásárlást, ezzel egy időben azonban rekord méretűre nőtt az adathalászatból, vagy az online banking szolgáltatások kijátszásából fakadó károk összege.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A brit Barclays az offline módszerek sikerességén okulva egy új biztonsági eszköz bevezetését tervezi, mely reményei szerint biztosítja majd ügyfeleinek a biztonságok online tranzakciók igénybevételének lehetőségét. Az eszköz nem már, mint egy otthoni kártyaleolvasó, mely bekéri a PIN kódot az online tranzakció megkezdése előtt.

A pénzintézet a következő fél évben fél millió ügyfélhez szeretné eljuttatni a mobil kártyaleolvasót, amely egy kisebb méretű számológéphez hasonlít. Mind az online banking felületre való bejelentkezéshez, mind pedig az online tranzakció megindításához szükség lesz majd a kártyaleolvasó használatára, amely a PIN kód megadása után egy ideiglenes jelszót fog megadni az ügyfélnek.

A mini kártyaleolvasót igénylés nélkül, ingyenes biztosítja a Barclays minden olyan ügyfél számára, aki a következő fél évben online átutalást kezdeményez. A rendszer egyetlen hátulütője, hogy az ügyfélnek ezentúl gondoskodnia kell arról, hogy a kártyaleolvasó minden egyes online fizetés esetén nála legyen, mert a PIN kód megadása nélkül egyáltalán nem tudja majd megindítani a tranzakciót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?