23 °C Budapest

Fizethetsz, mert nem használtad a kártyád!

Pénzcentrum
2007. április 10. 13:00

Úgy tűnik, Angliában ez a jövő vár azokra a banki ügyfelekre, akik nem használják hitelkártyájukat. A Lloyds TSB ugyanis több ezer fegyelmezett fizetési múlttal rendelkező ügyfelét kényszerítheti évi 35 fontos (12 670 forintos) díj megfizetésére.

A díj mintegy 50 000 számlatulajdonost érint majd, méghozzá azokat, akik nem használják gyakorta kártyájukat, és minden hónapban kiegyenlítik a tartozást.

A lépést egyébként az angol Gazdasági Versenyhivatal (GVH) azon tavalyi intézkedése indokolta, amely szerint a késedelmes ügyfeleknek felszámított díjakat csökkentenie kell a szektor szereplőinek, különben az angol GVH jogi lépéseket kényszerül tenni. A pénzügyi intézmények az emiatt kieső bevételek változatos pótlására kényszerülnek, egyéb díjakat vezetnek be, vagy pedig a kamatmentes időszak hosszát csökkentik le.

Szakértők szerint nem a Lloyds lesz az egyetlen bank, amely "büntetni" kényszerül problémamentes ügyfeleit. Szerintük a bankok nem jótékonysági intézmények, a bevezetett díj legfőbb üzenete, hogy az embereknek vagy ténylegesen használniuk kell hitelkártyájukat, vagy meg kell szüntetniük, ha nincs rá szükségük.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?