5 °C Budapest

Minimum félmilliós hitelkeret - American Express Gold az OTP-től

Pénzcentrum
2007. április 5. 11:27

Az American Express bankkártyák magyarországi "családjának" harmadik tagjaként Gold hitelkártyával jelent meg az OTP Bank a piacon, az újabb bankkártya kibocsátásával tovább szélesítette hitelkártyáinak és szolgáltatásainak körét a piacvezető hazai hitelintézet.

Az új Gold plasztiklapot mindazon 18 évnél idősebb devizabelföldi természetes személyeknek ajánlja a bank, akik az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkeznek, értéknövelt szolgáltatásokra, minőségre, egyediségre vágynak, de nem feltétlenül privátbanki ügyfelek.

Magyarország legnagyobb hitelintézete és a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója közötti szerződés értelmében az OTP Bank az American Express lakossági bankkártyák kizárólagos magyarországi forgalmazója, illetve kibocsátója. A bank 2005. június 1-jétől tette elérhetővé ügyfelei számára a két American Express bankkártyát: az American Express Gold terhelési(charge) kártyát, valamint a Blue hitelkártyát.


Nemzetközi összehasonlításban a Gold hitelkártya-birtokosokat az átlagot meghaladó havi költések és tranzakciós számok jellemzik. Magyarországon havi nettó 170 ezer forintot meghaladó jövedelem, valamint legalább 3 hónapja meglévő, bármely hazai banknál vezetett lakossági folyószámla szükséges a hitelkártya igényléséhez.


Az újonnan kibocsátott American Express Gold hitelkártyát értéknövelt és egyedi szolgáltatások teszik vonzóvá. A termék a klasszikus rulírozó hitelszámla kamatmentes periódusán túl - minden vásárlási tranzakcióra vonatkozó - sávos, akár 2%-os visszatérítést is biztosít, amely a vásárlási forgalomtól függően évente 50.000 forint megtakarítást is jelenthet a kártyabirtokos számára. (Az American Express Gold Hitelkártyák esetében a bank a fő- és társkártya-birtokos általi vásárlási tranzakciók kumulált összege alapján az éves vásárlások alapján 3 millió forintig annak 1%-át, 3 millió forint fölött 2%-át, de maximum évi 50.000 forintot jóváír a decemberi elszámolás alkalmával a hitelszámlán.)


A kártyához díjmentes családi utazási baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás kapcsolódik, amely a külföldi sürgősségi készpénzfelvét és a 48 órán belüli kártyapótlás mellett a gondtalan utazást és nyaralást szolgálja.


Az American Express kártyabirtokosok különleges és exkluzív - más kártyabirtokosok által nem elérhető - ajánlatokra és kedvezményekre számíthatnak az American Express Selects programban. Magyarországon és külföldön szolgáltatók, boltok, éttermek és szállodák ezrei kínálják a legjobb utazási, pihenési, gasztronómiai és vásárlási lehetőségeket.


Az American Express Gold hitelkártyához első éves díjkedvezménnyel lehet hozzájutni, a bank hitelbírálattól függően legalább 500.000 forintos de legfeljebb 2 millió forintos hitelkeretet biztosít a termékhez. A fő- és társkártyák egyaránt 3 évig érvényesek a kibocsátás időpontjától számítva.
A bankkártyával számos tranzakció végezhető, így vásárlás, készpénzfelvétel, PIN-kód csere, bankfióki, postai POS-befizetés, egyenleglekérdezés, mobil telefonkártya feltöltés. A hitelkereten belül lehetőség van OTP ATM-en keresztül, illetve az OTPdirekt szolgáltatások (telefonos ügyintézői, internetes, mobiltelefonos, Aktív mobilBank) igénybevételével a napi vásárlási limit lekérdezésére, módosítására, illetve a készpénzfelvételi limit módosítására, de rendelkezésre áll az internetes vásárlás és a postai rendelés lehetősége is.


Az OTP Bank és az American Express eddigi együttműködése elfogadói és kibocsátói oldalon is egyértelműen sikeresnek minősíthető, 2006-ra több mint 150.000 American Express kártyát bocsátott ki a legnagyobb hazai hitelintézet, így egy év alatt közel 100.000 darabbal növelte a bank az American Express kártyák számát. Az elfogadói hálózatba bekapcsolt kereskedelmi elfogadóhelyek száma is jelentősen bővült, 2006 év végére már 15.000 kereskedelmi elfogadóhelyen volt lehetőség American Express kártyával fizetni.

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?