7 °C Budapest

Minimum félmilliós hitelkeret - American Express Gold az OTP-től

Pénzcentrum
2007. április 5. 11:27

Az American Express bankkártyák magyarországi "családjának" harmadik tagjaként Gold hitelkártyával jelent meg az OTP Bank a piacon, az újabb bankkártya kibocsátásával tovább szélesítette hitelkártyáinak és szolgáltatásainak körét a piacvezető hazai hitelintézet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új Gold plasztiklapot mindazon 18 évnél idősebb devizabelföldi természetes személyeknek ajánlja a bank, akik az átlagosnál magasabb jövedelemmel rendelkeznek, értéknövelt szolgáltatásokra, minőségre, egyediségre vágynak, de nem feltétlenül privátbanki ügyfelek.

Magyarország legnagyobb hitelintézete és a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója közötti szerződés értelmében az OTP Bank az American Express lakossági bankkártyák kizárólagos magyarországi forgalmazója, illetve kibocsátója. A bank 2005. június 1-jétől tette elérhetővé ügyfelei számára a két American Express bankkártyát: az American Express Gold terhelési(charge) kártyát, valamint a Blue hitelkártyát.


Nemzetközi összehasonlításban a Gold hitelkártya-birtokosokat az átlagot meghaladó havi költések és tranzakciós számok jellemzik. Magyarországon havi nettó 170 ezer forintot meghaladó jövedelem, valamint legalább 3 hónapja meglévő, bármely hazai banknál vezetett lakossági folyószámla szükséges a hitelkártya igényléséhez.


Az újonnan kibocsátott American Express Gold hitelkártyát értéknövelt és egyedi szolgáltatások teszik vonzóvá. A termék a klasszikus rulírozó hitelszámla kamatmentes periódusán túl - minden vásárlási tranzakcióra vonatkozó - sávos, akár 2%-os visszatérítést is biztosít, amely a vásárlási forgalomtól függően évente 50.000 forint megtakarítást is jelenthet a kártyabirtokos számára. (Az American Express Gold Hitelkártyák esetében a bank a fő- és társkártya-birtokos általi vásárlási tranzakciók kumulált összege alapján az éves vásárlások alapján 3 millió forintig annak 1%-át, 3 millió forint fölött 2%-át, de maximum évi 50.000 forintot jóváír a decemberi elszámolás alkalmával a hitelszámlán.)


A kártyához díjmentes családi utazási baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás kapcsolódik, amely a külföldi sürgősségi készpénzfelvét és a 48 órán belüli kártyapótlás mellett a gondtalan utazást és nyaralást szolgálja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az American Express kártyabirtokosok különleges és exkluzív - más kártyabirtokosok által nem elérhető - ajánlatokra és kedvezményekre számíthatnak az American Express Selects programban. Magyarországon és külföldön szolgáltatók, boltok, éttermek és szállodák ezrei kínálják a legjobb utazási, pihenési, gasztronómiai és vásárlási lehetőségeket.


Az American Express Gold hitelkártyához első éves díjkedvezménnyel lehet hozzájutni, a bank hitelbírálattól függően legalább 500.000 forintos de legfeljebb 2 millió forintos hitelkeretet biztosít a termékhez. A fő- és társkártyák egyaránt 3 évig érvényesek a kibocsátás időpontjától számítva.
A bankkártyával számos tranzakció végezhető, így vásárlás, készpénzfelvétel, PIN-kód csere, bankfióki, postai POS-befizetés, egyenleglekérdezés, mobil telefonkártya feltöltés. A hitelkereten belül lehetőség van OTP ATM-en keresztül, illetve az OTPdirekt szolgáltatások (telefonos ügyintézői, internetes, mobiltelefonos, Aktív mobilBank) igénybevételével a napi vásárlási limit lekérdezésére, módosítására, illetve a készpénzfelvételi limit módosítására, de rendelkezésre áll az internetes vásárlás és a postai rendelés lehetősége is.


Az OTP Bank és az American Express eddigi együttműködése elfogadói és kibocsátói oldalon is egyértelműen sikeresnek minősíthető, 2006-ra több mint 150.000 American Express kártyát bocsátott ki a legnagyobb hazai hitelintézet, így egy év alatt közel 100.000 darabbal növelte a bank az American Express kártyák számát. Az elfogadói hálózatba bekapcsolt kereskedelmi elfogadóhelyek száma is jelentősen bővült, 2006 év végére már 15.000 kereskedelmi elfogadóhelyen volt lehetőség American Express kártyával fizetni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06