19 °C Budapest

Az idősebbek inkább fizetnek...

Pénzcentrum
2006. szeptember 21. 10:30

Általánosan jellemző a magyar hitelintézeteknél, hogy minél idősebb korosztályhoz tartozik az ügyfél, annál megbízhatóbban törleszti adósságát. Hiteltermékenként természetesen jelentősen eltérő a kép.

Általánosan jellemző a magyar hitelintézeteknél, hogy minél idősebb korosztályhoz tartozik az ügyfél, annál megbízhatóbban törleszti adósságát. Hiteltermékenként természetesen jelentősen eltérő a kép - írja a Világgazdaság.

Az okot elsősorban a fiatalabb korcsoportok gyengébb egzisztenciális stabilitásával és eltérő habitusával magyarázzák, de igazán éles különbség csak az életkori skála két végén mutatkozik.

A visszafizetési morált az életkoron kívül a termék típusa mellett a hitelfelvevő szociáldemográfiai jellemzői (családi állapot, iskolai végzettség) is jelentősen befolyásolják.

Termékenkénti bontásban az ingatlanfedezetes kölcsönök tekinthetők a legjobbnak, míg a fedezetlen termékeknél kedvezőtlenebb a bedőlési arány.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az OTP tájékoztatása szerint a hitelvolumenük csaknem 95%-a problémamentes volt. A PSZÁF adatai szerint a hazai bankszektor problémamentes hiteleinek aránya stabilan 93-94% körül alakult az utóbbi 3 év során.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?