18 °C Budapest

Klikkeltem! Meggazdagodtam! Tönkrementem... - Leleplezzük a csalást!

Pénzcentrum
2006. június 29. 06:00

Klikkeltem! Egyetlen pillanat alatt 40 ezer forintnyi dollárt kerestem, egy percig ismételgettem és amikor már elég gazdagnak éreztem magam, megnéztem, hol lehet az átverés. A számlám egyenlege már a tisztes lottónyereményt ostromolta, de ne szaladjunk ennyire előre! Minden egy kéretlen e-mail-lel kezdődött...



A váratlanul jött elektronikus levél természetesen mesés gazdagságot ígért, melyért azonban meg is kell dolgozni (csak, hogy érezzük: ez az igazi, most nem kamuról van szó...). Gondoltam, miért is ne? Kipróbálom!

A történet röviden annyi, hogy számos cég fizet nekünk, ha a hirdetőik reklámjaira klikkelünk. Ehhez mindenek előtt nyitnunk kell egy e-Gold számlát az internetes utalások bonyolításához, majd nekiugorhatunk és máris regisztrálhatunk a különböző, sokat ígérő vállalatok honlapján. Én a bank-mails.com-on kezdtem, mert ennek a bannerje villogott a kapott levélben, de innen a hirdetésekre kattintva végtelen számú hasonló cég oldalára eljuthatunk, akiknél szintén regisztrálhatjuk magunkat. (Szemlátomást az oldalak üzemeltetőinek ez jó üzlet, nem ártana, ha szegény klikkelő is látna valamit a mesés vagyonból...)

A regisztrálás könnyen ment, nem árt persze létrehoznunk egy teljesen új e-mail címet, mivel rengeteg levelet kapunk majd a minket szinte ingyen tartó, "jóságos" cégektől, melyekben lesznek olyan linkek, amikre kattintva pénzt kapunk. (Általában, ha 60 mp-ig nyitva hagyjuk a hirdetési ablakot 10-12 centre számíthatunk, emellett azonban vannak az oldalon is olyan hirdetések, melyek megtekintése pénzt ér.)

Ezzel el is értünk a dolog lényegéhez, a PÉNZ-hez, ingyen ugyanis senki nem csinál ilyen hülyeségeket... A megkeresett összeg dollárban a cégek honlapján, a "My earnings" menüben látható, na innen kellene valahogy átvarázsolni a megnyitott e-Gold számlánkra, ahonnan toronymagas jutalék ellenében már esetleg bankszámlánkra is eljuttathatjuk.

Ahogy várható volt, a művelet első fele az igazán fogós kérdés, azt ugyanis elfelejtette megemlíteni a spam küldője, hogy elérhetetlenül magas (sokszor fel sem tüntetett) az az összeg, amitől már egyáltalán merészelhetünk kifizetést kérni. Hogy szemléletesebb legyen a kép, leírom a kedvenc oldalam példájával (maystromails.com), mely úgy reklámozta magát a bank-mails-en, hogy náluk nincs kifizetési minimum és nem szükséges további embereket beszervezni ahhoz, megkaphassuk az összeklikkelt pénzünket. (A legtöbb helyen be kell szervezni többszáz tagot magunk alá, hogy vehessünk ki pénzt...Gondolom a spam küldője volt olyan szerencsétlen, hogy étlen-szomjan a monitor előtt töltött napokat, mire rájött, hogy ebből bizony nem lesz egy vas se, csak ha talál 200 agyamentet, akik rávehetők a "mókára".)

Tehát a maystromails-en történt, hogy rögtön a regisztrációmért kaptam 20 ezer dollárt, majd minden egyes klikkeléssel (és itt nem is kellett megnyitva tartani a hirdetést) további 2 ezer dollárt kerestem. Ez azért gyanús egy olyan site-on, ahol nincs is kifizetési minimum, így gondoltam kiveszem a jól megérdemelt milliómat és elmegyek "shoppingolni". Itt jött a várt felismerés: nincs kifizetési minimum a platina tagoknak, ezen tagság eléréséhez pedig csak 450 dollárt kell befizetni. (Persze ennek ellenében máris dollár ezreket vehettem volna ki, de valahogy nem volt bizodalmam ennyi pénzt egy gombnyomással elutalni valakinek, aki már vélhetően rengeteg embert károsított meg büntetlenül...)

Ha pedig nem fizetünk, akkor több millió dollárt kell gyűjtenünk, ahhoz hogy levehessük a pénzt. (Még a 75 dolláros ezüst tagsággal is 1.2 millió dollár a minimum.) Egész hihető, nem? A lottó ötös csak klikkelésekre van...így ha akad valaki, aki befizetés nélkül (vagy akár azzal is) ki tudta venni a millióit, esetleg ezzel pályázik a leggazdagabb magyarok listájára, az Maliburól mindenképp írjon egy mail-t!

sd
PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem