"Én a helyedben..." - A bankkártyacsaló figyelmeztet!

Pénzcentrum
2006. május 10. 15:30

Frank Abagnale egykor sikeres bankkártyacsaló volt, mára azonban átállt a másik oldalra és tanácsadóként segíti az FBI munkáját. Ebben a szerepében nem éppen megnyugtató részleteket osztott meg a kártyatulajdonosok tömegével, persze lehet, hogy nem árt ezeket előre tudni!


A szakértő szerint jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy egy-egy éttermi, vagy szórakozóhelyi fizetésnél meglehetősen nagy annak a kockázata, hogy valaki rákapcsolódik a vezeték nélküli hálózatra egy speciális készülék és egy laptop segítségével... Adataink máris kiszivárogtak, anélkül hogy észrevettük volna.

Egy másik elterjedt módszer az ATM-ekbe ültethető kártyamásolást lehetővé tevő szerkezetek beszerzése és alkalmazása, ezek ugyanis 100 font alatti áron megvehetők az interneten.

A közelmúltban történt Shell-incidens is rámutat arra, hogy a technológia-vezérelt bűnözés új korszakába léptünk, melyben mindenkinek résen kell lenni, a bűncselekményeket ugyanis egyre gyorsabban és könnyebben lehet elkövetni, leleplezésük pedig egyre nehezebbé válik.

Abagnale szerint az áldozatok nem várhatnak túl nagy segítséget a bankoktól, hiszen ők üzleti szempontból úgy kalkulálnak, hogy bizonyos "hibaszázalékot" elfogadnak, mivel ez kevesebbe kerül, mint a hatékonyabb megelőzés. A szakértő szerint sokkal jobb helyzetben vagyunk, ha hitelkártyánkról emelnek le pénzt, ezt ugyanis egyszerűen nem fizetjük vissza a banknak, ha azonban betéti kártyánkról tűnik el egy szebb összeg, azt valószínűleg sosem látjuk viszont.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakértő maga nem használ internetes banki megoldásokat sem, ezt csak akkor tenné, ha a bankok teljes felelősséget vállalnának csalás esetére.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. június 3. 16:18
Sokat sejtető bejegyzést tett közzé Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a közösségi...
Holdblog  |  2023. június 3. 06:55
Nem? Pedig ez a dán gyógyszergyártó a második legértékesebb cég Európában a maga 376 milliárd dollár...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04