23 °C Budapest
Historical center of the Debrecen, Hungary. Debrecen is the second largest city in Hungary after Budapest.

Újabb akkumulátor gyár jön Debrecenbe: az is kiderült, mennyit kereshetnek majd a dolgozók

2024. május 14. 08:15

Több mint 50 új beruházást jelentetek be csak az az elmúlt években Debrecenben, amelyeknek a létszámigénye együttesen megközelíti a 25 ezer főt. Honnan lesz ennyi ember és mennyit fognak keresni? Ennek járt utána a HelloVidék.

Számos új beruházás van Debrecen és környékén, de fontos megkülönböztetni mindjárt a különböző stációit ezen beruházásoknak, hiszen attól, hogy egy gyár bejelenti, hogy régióba jön, az még sok esetben csupán hosszú évek múlva jelenik meg konkrét létszámigényekben. A Trenkwalder saját mérései szerint több mint 50 új beruházást jelentetek be az elmúlt években, amelyeknek a létszámigénye együttesen megközelítette a 25 ezer főt.

A legnagyobb beruházás a tégióban a BMW és a CATL. Előbbinek látszólag nagyobb a helyzeti előnye, ráadásul jóval nagyobb beszállítói kör épül köré, így többek közt a CATL is, ami alapjaiban változtatja meg a régió arculatát. Ezen felbuzdulva persze számos más résztvevő is megjelent a régióban vagy kezdett további bővülésbe, így az EVE Power, ECOPro, de a Vitesco, Tran-sped, Halms Hungary, hogy csak párat emeljünk ki.

Mindig azt gondoljuk, hogy összeszerelő üzemekkel vagyunk tele, de ebben a régióban megjelentek olyan beruházások is, amelyek ezen túlmutatva magas hozzáadott értékű termelést hoznak – megtalálhatók köztük még kutatóközpontok is. Ilyen kifejezetten magas hozzáadott értékkel beruházó szereplő például a svájci Sensirion - mondta el a lapnak aTrenkwalder szakembere.

- mondta el a Trenkwalder szakembere, aki kiemelte, az új beruházások ugyanakkor még nem szerepelnek a legnagyobb foglalkoztatók közt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Jelenleg a TEVA a legnagyobb foglalkoztató a 2000 feletti létszámával, majd az KITE (1,84 ezer fő), az NI Hungary (1,48 ezer fő), a Shaeffler Debrecen (1,28 ezer fő), illetve a BMW (1,22 ezer fő) következnek

A Trenkwalder szerint a verseny arra készteti a régiós foglalkoztatókat, hogy az M3-as autópálya mentén lévő városok bérszínvonalával fel tudja venni a versenyt, ami a jelenlegi bérszínvonal további 10-15%-os növekedését vetíti előre.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 19. 20:39
A közelmúltban elhunyt Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező művészi öröksége előtt négy filmmel és...
Kiszámoló  |  2024. június 19. 09:29
Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflott...
Holdblog  |  2024. június 19. 08:30
Tarolt a HOLD Alapkezelő a Privátbankár.hu Klasszis 2024 díjátadóján: három első hely, egy második é...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 18. 21:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 20. csütörtök
Rafael
25. hét
Június 20.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem