7 °C Budapest
Close-up shot of businessmans hands using a mobile phone. Male professional is touching the display screen of the cell phone and sliding pages.

Szép hetet zárt a magyar tőzsde: így teljesítettek a Mol, OTP, Magyar Telekom részvényei

MTI
2022. december 4. 18:02

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 804,29 ponton zárt pénteken, 88,96 ponttal, 0,19 százalékkal magasabban, mint egy hete.

A részvénypiac heti forgalma 71,297 milliárd forint volt, szemben az előző heti 51,203 milliárd forinttal, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. Az Equilor Befektetési Zrt. friss összefoglalójában közölte, minimális emelkedéssel zárta a hetet a BUX, mert bár a hét közepéig az index még erősödött, pénteken azonban a nemzetközi befektetői hangulat borúsabbá válása miatt az előző naphoz képest 1,22 százalékkal csökkent.  

Arra is kitértek, hogy továbbra sem áll vissza teljes kapacitásra a Mol Dunai Finomítója. A tervek szerint december másodikán végeztek volna a felújítással, de egy nyomáspróbán műszaki probléma akadt, ami legalább három nappal kitolja a finomító teljes termelési kapacitásának visszaállítását a jelenlegi 55-60 százalékról.  

A Mol a héten közölte, hogy sikeresen lezárta a PKN Orlennel és a Grupa Lotos-szal kötött megállapodást, ezzel több mint 410 lengyelországi töltőállomást vásárolt meg. A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban.  A tranzakciók részeként a Mol 143 magyarországi és 39 szlovákiai töltőállomást értékesít, amelyeket várhatóan több lépcsőben ad át az Orlen Unipetrolnak: 79 magyarországi töltőállomást az ügylet zárásakor, a szlovákiai töltőállomásokat 2023 első félévének végéig, míg a fennmaradó magyarországi töltőállomásokat 2024 első félévének végéig. Ezzel párhuzamosan a Mol lezárta a 79 magyarországi töltőállomással rendelkező Normbenz Hungary Kft. megvásárlását is. A héten a legnagyobb mértékben, 2,75 százalékkal a Mol erősödött több mint 11,59 milliárd forintos forgalom mellett, a papír 2844 forinton fejezte be a kereskedést pénteken.

A Richter árfolyama 1,62 százalékkal emelkedett 20,46 milliárd forintos forgalomban, a részvény pénteken 8450 forinton zárt.

A Magyar Telekom árfolyama 1,37 százalékkal esett vissza, 325 forinton zárta a hetet, forgalma 559,87 millió forint volt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OTP jegyzése a héten 1,9 százalékkal csökkent, a részvény 10 595 forinton zárt pénteken, heti forgalma meghaladta a 36,69 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3666,77 ponton zárt a héten, ami 33,15 ponttal, 0,90 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm