11 °C Budapest
Budapest, 2022. július 7.Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. július 7-én. MTI/Illyés Tibor

Rendkívüli kormányinfót hirdettek mára: vajon mi ilyen sürgős?

2022. szeptember 17. 09:30

Ma délután egykor, vagyis szokatlan időpontban kerül sor az újabb kormányinfóra. Megnéztük, mivel kapcsolatban születhet bejelentés.

Rendkívüli időpontban, ma 13 órakor tartják az újabb kormányinfót - lapunk csak ma reggel kapta meg a meghívót, így okkal feltételezhető, hogy nagy bejelentésekre készül a kormány. Várható, hogy bejelentenek valamit a benzin- vagy élelmiszerárstopról, illetve döntés születhetett arról is, hogy valóban elmarad-e az őszi szünet. A kormányinfón végül bejelentették, hogy a rezsicsökkentést is az átlagfogyasztás szintjéig megtartják, fenntartják. Azt látják, hogy sokan bele tudnak férni az átlagba, emellett sokan elkezdtek spórolni is.

Mikor legutóbb szombaton tartottak kormányinfót még júliusban, az sok autózónak nagyon fájt: ekkor jelentették be, hogy a céges autók nem kaphatnak ársapkás benzint vagy gázolajat. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter elmondása szerint kénytelenek voltak meghozni ezt a nehéz döntést, miután akkoriban karbantartás miatt kénytelen volt leállni a százhalombattai finomító. Kiderült, hogy a benzinárstop is marad legalább az év végéig.

Az őszi szünet elmaradását már korábban is pedzegette a kormány, hozzátéve, hogy így cserébe a téli szünet lehet hosszabb. A pedagógusok, valamint a szülők azonban azt kérték a kormánytól, hogy mielőbb döntés szülessen, hogy a programokat, kivett szabadságokat át lehessen ütemezni - erről végül nem beszélt a kormány,

A legtöbb magyart érintő kormányzati intézkedés a hatósági élelmiszerárstop bevezetése volt, amelyről maga a miniszter mondta az előző kormányinfón, hogy még október 1., a hatósági árstop ütemezett lejárata előtt dönthetnek róla. Ahogy a benzinárstop, az élelmiszerárstop is marad december 31-ig - tehát egyelőre nem kell drasztikus drágulásra számítani a boltokban, legalábbis az árcsökkentett termékek esetében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Friss! A Kormányinfón történt bejelentések az alábbi cikkünkben olvashatók:

(címlapkép: MTI/Illyés Tibor)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. október 4. 16:07
A CSOK támogatáshoz kapcsolódó késedelmi kamat mértékét október 1-tl 5 százalékban maximálták. Ennél...
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?