17 °C Budapest
Gyökeresen változhat meg az élet ebben a fővárosi kerületben: erre készül az önkormányzat

Gyökeresen változhat meg az élet ebben a fővárosi kerületben: erre készül az önkormányzat

2022. szeptember 11. 16:02

Hét napból ötször akár éjfélkor is bezárhatnak majd a VII. kerület vendéglátóhelyei Budapesten, amiről nemrég jelent meg egy tervezet. A Színes Erzsébetváros nevű Facebook-oldal szerint a bulinegyed problémáival megbízott munkacsoporttal nem történt előzetes egyeztetés róla, holott már októberben életbe léphet a változás. Az önkormányzat későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Egy nemrég nyilvánosságra került előterjesztés szerint heti öt nap éjfélkor kellene bezárniuk a főváros VII. kerületében lévő vendéglátóhelyeknek. A tervezetet a Színes Erzsébetváros tette közzé saját közösségi oldalán. Mint írják, a birtokukba jutott előterjesztés alapján péntek és szombat kivételével a hét többi napján egységesen éjféli zárórára kötelezné a vendéglátóhelyeket a képviselő-testület.

Álláspontjuk szerint azonban nem történt előzetes egyeztetés a bulinegyed problémájának megoldásával megbízott munkacsoporttal, illetve az érintettekkel a szigorításról szóló előterjesztésről.

Amennyiben most lényeges változás áll be a vendéglátóhelyek működésével kapcsolatban, az az érintetteket összefogó érdemi egyeztetés nélkül történik

– olvasható a posztban, amelyben hozzáteszik, hogy már október 17-től hatályba léphet a heti öt napra és minden vendéglátóhelyre érvényes éjféli záróra. A Színes Erzsébetváros a bejegyzésben azt is felidézi, hogy a VII. kerület két éve még egy olyan éjfélizáróra-szabályozást vázolt fel, ami lehetővé teszi, hogy a kerületben élőkre is tekintettel lévő vendéglátóhelyek szigorú kritériumok mellett ugyan, de éjfél után is nyitva lehessenek.

A szabályozás ugyanakkor nem hozott megnyugvást az érintettek részéről, a kérdőjelek pedig csak sokasodnak az alkalmazásuk körül is

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 – tették hozzá.

A munkacsoportot vezető Ujvári-Kövér Mónika idén nyáron le is mondott az alpolgármesterségről. Arról csak találgatni lehet, hogy a lemondása összefüggésben lehet-e azzal, hogy a munkacsoport által két éve letett (és a képviselő-testület által elfogadott) javaslatcsomag utógondozása és a szabályok érintettekkel történő közös finomhangolása az utóbbi időben nyilvánvalóan teljesen elmaradt – írta a Színes Erzsébetváros, amely úgy tudja: fél éve volt utoljára munkacsoportos egyeztetés. A HVG cikkében azt írta, hogy a VII. kerületi önkormányzat későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 27. 12:22
Barakonyi Szabolcs, aki a Telex indulásától volt a csapat tagja, eltte pedig szinte az sidktl az Ind...
MNB Intézet  |  2022. szeptember 27. 11:08
A szingapúri Nanyang Technological University-t 1991-ben hozták létre többek között azzal a céllal,...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 27. 07:54
Megjelentek a részletek az új Bónusz Magyar Állampapírral kapcsolatban (BMÁP), az induló éves kamats...
Holdblog  |  2022. szeptember 27. 06:03
Ha összevetjük a fenntarthatatlan gazdasági rendszerünket a klasszikus szerencsejátékkal, a lottóval...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?