21 °C Budapest
Cracked brick wall painted with a Ukrainian flag on the left and a Russian flag on the right. Ukraine

Orosz-ukrán béketárgyalások: lezárult a csütörtöki egyeztetés

2022. március 10. 11:29

"Felvetettük a tűzszünet kérdését, de ebben semmiféle előrelépést nem értünk el" - mondta Kuleba, hozzátéve, hogy orosz kollégájával, Szergej Lavrovval abban megállapodtak, hogy folytatni fogják a tárgyalásokat.

Lényegében semmiben nem tudott megegyezni Dmitro Kuleba ukrán és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a törökországi tárgyaláson, amely a legmagasabb szintű egyeztetés volt a két fél között a háború kirobbanása óta.

Kuleba elmondta, hogy országa legnagyobb problémája az ostromlott Mariupol kikötőváros helyzete, amelyet az orosz erők intenzíven lőttek és rombolnak. Mariupol ügyében nem történt előrelépés a tűzszünetre vonatkozóan. Kuleba egyértelműen kijelentette, hogy a fő céljuk a városból kivezető humanitárius folyosóról és egy legalább 24 órás tűzszünetről való megállapodás. „Humanitárius céllal jöttem ide, hogy azzal a döntéssel távozzak a találkozóról, hogy humanitárius folyosót rendezzünk Mariupolba és Mariupolból”, de ez nem történt meg, mondta el Kuleba.

Kuleba szerint a két fél annyiban tudott megállapodni, hogy folytatják az erőfeszítéseket az ukrajnai humanitárius problémák megoldására. Hozzátette, készek lennének újra találkozni „ebben a formában, ha van kilátás az érdemi megbeszélésre és a megoldások keresésére”.

A tárgyalás másik résztvevője, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter annyit mondott el, hogy humanitárius kérdésekről tárgyalt ukrán kollégájával, többek között arról, hogy a csapatok mit tesznek a civilek védelmében. Lavrov azzal is vádolta az ukrán „nacionalistákat”, hogy civileket használnak emberi pajzsként.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A BBC azon kérdésére, hogy lehetséges-e tűzszünet, Lavrov azt mondta, hogy a „különleges katonai művelet” folytatódik, és Vlagyimir Putyin szerint a stratégia a terv szerint halad, és hozzátette, a Nyugat „veszélyesen viselkedik” azzal, hogy védelmi célú segélyt nyújt Ukrajnának.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. július 5. 21:26
Az eddigi relatív békeévek után tombol az infláció. Eddig az emberek lenyelték a békát, hogy semmi k...
MEDIA1  |  2022. július 5. 17:37
Ennek keretében például az ATV műsorvezetői felbukkannak az Index műsoraiban, de az Index és az ATV...
Holdblog  |  2022. július 5. 15:59
Oroszország 1918 óta először csődöl be külföldi adóssága miatt. Az orosz pénzügyminiszter szerint cs...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?