Brutál benzinár-robbanás közeleg: rájár a rúd a magyar autósokra

Brutál benzinár-robbanás közeleg: rájár a rúd a magyar autósokra

2019. április 22. 15:59

Közel féléves csúcsára emelkedett az olaj árfolyama a hétfői kereskedésben, miután az Egyesült Államok közölte, hogy megszünteti a szankciómentességet azokkal az országokkal szemben, akik eddig Irántól importáltak olajat - írja a Portfolio.

November óta nem járt napon belül ilyen magas szinteken az olaj árfolyama, 3,3 százalékos drágulást mutat az olaj hordónkénti ára. Az olaj árfolyama azok után indult emelkedésnek, hogy a hírek szerint Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nem hosszabbítja meg a szankciómentességet azon országok esetében, amelyek Irántól importálják a nyersanyagot. A Bloomberg értesülése szerint a bejelentés hétfőn várható.

Az olaj árfolyamának emelkedése nem jó hír az autósok számára, ugyanis ez előbb-utóbb lecsapódhat az üzemanyagok árában is.

Már így is gigadrága

A Pénzcentrum is megírta, a múlt héten átléptük a lélektani határt: 400 forint felett van a benzin és a dízel ára is. Súlyos ezrekkel költhetnek többet az autósok egy-egy teletankolásnál a korábbiakhoz képest.

A Portfolio egy korábbi elemzése szerint az esetlegeses újabb iráni szankciók, a venezuelai helyzet, az OPEC és USA kitermelési politika, a világkereskedelmi tárgyalások, a hajóüzemanyag-szabványok gyakorlati bevezetése, stb. mind olyan irányba is elmozdíthatják az olajárpiacot, ami a magyar autósok számára is előnytelen következményekkel járhat. Hiába várunk az árcsökkenésre, benne van a pakliban, hogy például Venezuela termelése tovább zuhan - ami a márciusi áramszünetek hatására értesülések szerint már be is következett és újabb emelkedések várhatók a csökkenés helyett.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Jelenleg azonban úgy tűnik, egy ideig még akárhogyan is alakul az olajpiac, kemény összegeket hagyhatunk ott a kutakon. Érdemes tehát meggondolni, hol állunk meg tankolni, mert az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A legolcsóbb és legdrágább kutakat ebben a cikkünkben szedtük össze.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18