12 °C Budapest

Ezek a legdrágább kutak most itthon: ezreket bukhatsz egy tankon is

2019. április 17. 11:31

Nem állt meg az üzemanyagár-drágulás: mától 400 forint fellett van a benzin, 405 forint felett a gázolaj literenkénti átlagára. Ennek kapcsán a Pénzcentrum utána járt, melyik kutaknál éri meg még a legjobban az autósoknak a tankolás. Míg a legolcsóbb kúton 382,9 forint/liter a benzin ára, és 384,9 forint a gázolajé, addig a legdrágább helyen 448,9 forintba kerül a benzi litere, a gázolajé pedig 452,9 forint. Mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább kutakat.

Egyre inkább elszállnak az üzemanyagárak: ismét elérte a 400 forintot a literenkénti benzinár, és a gázolaj átlagára is 405 forint literenként. A a benzin bruttó 3, a gázolaj bruttó 2 forinttal lett drágább. Hiába várható az év második felébenfordulat az olajpiacon, addig is tankolni kell valahol, ráadásul az árcsökkenést még több bizonytalansági tényező is keresztülhúzhatja. 

A Portfolio elemzése szerint az esetlegeses újabb iráni szankciók, a venezuelai helyzet, az OPEC és USA kitermelési politika, a világkereskedelmi tárgyalások, a hajóüzemanyag-szabványok gyakorlati bevezetése, stb. mind olyan irányba is elmozdíthatják az olajárpiacot, ami a magyar autósok számára is előnytelen következményekkel járhat. Hiába várunk az árcsökkenésre, benne van a pakliban, hogy például Venezuela termelése tovább zuhan - ami a márciusi áramszünetek hatására értesülések szerint már be is következett és újabb emelkedések várhatók a csökkenés helyett.

Jelenleg azonban úgy tűnik, egy ideig még akárhogyan is alakul az olajpiac, kemény összegeket hagyhatunk ott a kutakon. Érdemes tehát meggondolni, hol állunk meg tankolni, mert az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára országosan a 375,9 forintos minimum és 448,9 forintos maximum között mozog literenként, az átlag pedig jelenleg országosan 402,5 forint/liter a Holtankoljak.hu adatai szerint. A gázolaj literenkénti minimum ára 381 forint, a maximum pedig 452,9 forint, az átlag pedig 406,6 forint.  jelenleg. Jelentősen olcsóbb viszont az LPG, amelynek minimum ára 199,9 forint/liter, a maximuma 274,9 forint/liter, az országos átlagár pedig 234,5 forint/liter, nem csoda, hogy sokan elgondolkodtak az gépjármű-átalakításon

Legolcsóbb és legdrágább kutak

A legolcsóbb kutakon Budapest 50 kilométeres körzetében a benzint átlagosan 387 forintos áron vehetjük. Természetesen nem biztos, hogy az adott kút útbaesik, de érdemes az olcsóbb tankolás érdekében tenni egy rövid kitérőt. A legolcsóbb kút  a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál található, itt 382,9 forint/liter a benzinár. A 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, és a budaörsi Sport utcai kúton is 384 forintért tankolhatunk. Vecsésen a Lőrinc utca 130. szám alatt található kútnál 384,9 forintért, a 11. kerületi Repülőtéri út 6. szám alatt található állomáson pedig 386 forintért vehetjük a benzin literét. 

Érdemes elkerülni a legdrágább benzinkutakat, amíg ilyen magasak az árak: ezeken a helyeken 445-450 forint között van a benzin literenkénti ára. Az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 448,9 forint a benzin, a Velence, M7 autópálya I. északnál 446,9 forint, ahogy szintén Velencénél az M7-es mellett (II. dél) is. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 445,9 forint a benzin literenkénti ára. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Budapest 50 kilométeres körzetében a gázolajat a legolcsóbb kúton 384,9 forint a gázolaj litere, a a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál. 386 forint a gázolaj a budaörsi Sport utcai kúton, és 387 forint a 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, illetve a 10. kerületi Malódi út 12/B-nél. Érden az Erika út 1. szám alatt 388,9 forintért takonhatunk gázolajat. 

A legdrágább kutak gázolajárban is ugyanazok, mint benzinárban: az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 452,9 forint a gázolaj, a Velence, M7 autópálya I. északnál, ahogy szintén Velencénél (II. délen) is 450,9 forint litere. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 449,9 forint a gázolaj literenkénti ára. 

Érdemes néhány kilométeres kitérőt tenni, és tankolás előtt mindenképpen tájékozódni az aktuális árakról, így még a magas bezin- és gázolajárak mellett is jelentős összegeket spórolhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem