Ezek a legdrágább kutak most itthon: ezreket bukhatsz egy tankon is

Ezek a legdrágább kutak most itthon: ezreket bukhatsz egy tankon is

2019. április 17. 11:31

Nem állt meg az üzemanyagár-drágulás: mától 400 forint fellett van a benzin, 405 forint felett a gázolaj literenkénti átlagára. Ennek kapcsán a Pénzcentrum utána járt, melyik kutaknál éri meg még a legjobban az autósoknak a tankolás. Míg a legolcsóbb kúton 382,9 forint/liter a benzin ára, és 384,9 forint a gázolajé, addig a legdrágább helyen 448,9 forintba kerül a benzi litere, a gázolajé pedig 452,9 forint. Mutatjuk a legolcsóbb és a legdrágább kutakat.

Egyre inkább elszállnak az üzemanyagárak: ismét elérte a 400 forintot a literenkénti benzinár, és a gázolaj átlagára is 405 forint literenként. A a benzin bruttó 3, a gázolaj bruttó 2 forinttal lett drágább. Hiába várható az év második felébenfordulat az olajpiacon, addig is tankolni kell valahol, ráadásul az árcsökkenést még több bizonytalansági tényező is keresztülhúzhatja. 

A Portfolio elemzése szerint az esetlegeses újabb iráni szankciók, a venezuelai helyzet, az OPEC és USA kitermelési politika, a világkereskedelmi tárgyalások, a hajóüzemanyag-szabványok gyakorlati bevezetése, stb. mind olyan irányba is elmozdíthatják az olajárpiacot, ami a magyar autósok számára is előnytelen következményekkel járhat. Hiába várunk az árcsökkenésre, benne van a pakliban, hogy például Venezuela termelése tovább zuhan - ami a márciusi áramszünetek hatására értesülések szerint már be is következett és újabb emelkedések várhatók a csökkenés helyett.

Jelenleg azonban úgy tűnik, egy ideig még akárhogyan is alakul az olajpiac, kemény összegeket hagyhatunk ott a kutakon. Érdemes tehát meggondolni, hol állunk meg tankolni, mert az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára országosan a 375,9 forintos minimum és 448,9 forintos maximum között mozog literenként, az átlag pedig jelenleg országosan 402,5 forint/liter a Holtankoljak.hu adatai szerint. A gázolaj literenkénti minimum ára 381 forint, a maximum pedig 452,9 forint, az átlag pedig 406,6 forint.  jelenleg. Jelentősen olcsóbb viszont az LPG, amelynek minimum ára 199,9 forint/liter, a maximuma 274,9 forint/liter, az országos átlagár pedig 234,5 forint/liter, nem csoda, hogy sokan elgondolkodtak az gépjármű-átalakításon

Legolcsóbb és legdrágább kutak

A legolcsóbb kutakon Budapest 50 kilométeres körzetében a benzint átlagosan 387 forintos áron vehetjük. Természetesen nem biztos, hogy az adott kút útbaesik, de érdemes az olcsóbb tankolás érdekében tenni egy rövid kitérőt. A legolcsóbb kút  a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál található, itt 382,9 forint/liter a benzinár. A 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, és a budaörsi Sport utcai kúton is 384 forintért tankolhatunk. Vecsésen a Lőrinc utca 130. szám alatt található kútnál 384,9 forintért, a 11. kerületi Repülőtéri út 6. szám alatt található állomáson pedig 386 forintért vehetjük a benzin literét. 

Érdemes elkerülni a legdrágább benzinkutakat, amíg ilyen magasak az árak: ezeken a helyeken 445-450 forint között van a benzin literenkénti ára. Az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 448,9 forint a benzin, a Velence, M7 autópálya I. északnál 446,9 forint, ahogy szintén Velencénél az M7-es mellett (II. dél) is. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 445,9 forint a benzin literenkénti ára. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Budapest 50 kilométeres körzetében a gázolajat a legolcsóbb kúton 384,9 forint a gázolaj litere, a a 10. kerületben a Sibrik-Gyömrői saroknál. 386 forint a gázolaj a budaörsi Sport utcai kúton, és 387 forint a 15. kerületben a Rákospalotai határút 14. számnál található kúton, illetve a 10. kerületi Malódi út 12/B-nél. Érden az Erika út 1. szám alatt 388,9 forintért takonhatunk gázolajat. 

A legdrágább kutak gázolajárban is ugyanazok, mint benzinárban: az M5 mellett Inárcs keletnél található kúton 452,9 forint a gázolaj, a Velence, M7 autópálya I. északnál, ahogy szintén Velencénél (II. délen) is 450,9 forint litere. Kajászónál, az M7-esen (Váli Észak és Váli Dél) kutaknál 449,9 forint a gázolaj literenkénti ára. 

Érdemes néhány kilométeres kitérőt tenni, és tankolás előtt mindenképpen tájékozódni az aktuális árakról, így még a magas bezin- és gázolajárak mellett is jelentős összegeket spórolhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?