Gyenge a forint, jól fogy a csigatészta Miskolcon

Pénzcentrum
2014. február 11. 13:03

A gyenge forint Miskolcon is megtette hatását: a hétvégén sokan érkeztek Szlovákiából vásárolni.

- Szombaton rengetegen érkeznek Szlovákiából - mondta az Észak-Magyarország c. lapnak az egyik Miskolc határában álló hipermarket dolgozója. - Ilyenkor aztán mindent vesznek. Élelmiszert, italokat, háztartási cikkeket, és minden egyebet, amire csak szüksége lehet az embernek a hétköznapokban.

A bevásárlókocsit jól telepakolják, hiszen ha már rászánták az időt és az útiköltséget, akkor minden szükséges dolgot beszereznek. Sok család összeköti a kellemeset a hasznossal. Délelőtt elmennek egyet lubickolni a Barlangfürdőbe, délután pedig bevásárolnak, és úgy indulnak haza - árulja el tapasztalatait a neve elhallgatását kérő dolgozó.

A miskolci Búza téri piac forgalmán nagyon is érezni, mikor gyenge a forint és mikor erősebb. Vannak slágerélelmiszerek, amelyeket folyamatosan keresnek a piacon - a felvidéki vásárlók is. Ilyen a csigatészta, a fűszerpaprika, az ételízesítő, a bab, de van, aki tojást is a piacról visz.

NEKED AJÁNLJUK
Hivatalos: ennyivel emelkedik a nyugdíj 2022-ben

2022-re 5,2 százalékos GDP növekedéssel számol a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében, Kiderült az is, hogy 3 százalékos inflációval kalkulálnak, ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak...

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07