23 °C Budapest

Tovább zuhan a forint a ciprusi hírekre

Pénzcentrum
2013. március 18. 10:02

Általános és erőteljes kockázatkerülést váltott ki az a hétvégi eurócsoport döntés, miszerint a ciprusi bankbetétek egy részét is bevonják az ország bankrendszerének megmentésébe. A  bizonytalanságot okozó döntés miatt az euró az összes főbb devizával szemben hanyatlott, a menekülő devizák közül a dollár és a svájci frank pedig erősödött. A negatív hangulat a forintot is gyengíti, így az euró jegyzései a múlt héten már megjárt 307 körüli szinten járnak hétfő reggel.

11.00

308,5-ről hirtelen egy egységgel erősödött a forint az eddigi ellenállást jelentő 307,5-ig, amely a technikai elemzés szabályai alapján most már támaszként funkcionál, tehát újra a gyengülés irányába lökheti a forintot.

 


9.45

Hatalmas réssel nyitott tegnap éjszaka az euró a dollárral szemben, hiszen a jegyzések a péntek esti 1,3070 után 1,29 körül folytatták a kereskedést. Innen azóta sem tudott talpra állni a kereskedés. A pánikszerű mozgás oka, hogy a ciprusi betétesi döntés rendszerszinten is nyugtalanságot okozhat, a többi periféria ország betéteseinek keze is megremeghet, ez pedig az eurózóna adósságválságát könnyen ismét felerősítheti. Mindez azt követően történt, hogy pénteken az EUR/USD kurzus már a trendforduló egyértelmű jeleit mutatta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A pénteki magyar munkaszüneti nap mellett kis forintgyengülés mutatkozott 304-ről 305-ig, ma hajnalban pedig tovább gyengült a magyar fizetőeszköz 307 közelébe, azaz a múlt héten megjárt 307,5-ös kilenchavi mélyponthoz araszolt közelebb ismét a forint. A pénteki fejlemények részletesen:

Esik a forint Ciprus miatt, 250 felett a frank!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?