2021. január 21. csütörtök Ágnes

Pénzcentrum fórum

Súlyos pénzekkel fogyaszt többet a kocsi, ha fűtöd: itt a matek (3)

Tulajdonos: francois, létrehozva: 2019. november 25., hétfő 15:29

Kapcsolódó cikk itt...

szokratesz, 2019. december 10., kedd 13:49

Igazad van, a hagyományosnak nevezett autók a motor hulladékhőjét hasznosítják az utastér fűtésére, ettől nem fogyaszt se több, se kevesebb üzemanyagot az autó. A klímával más a helyzet, az általa felhasznált energiát általában a generátor szolgáltatja, és a motorfelhasználása mellett, növeli az energiaigényt, amihez több üzemanyag kell.Példa erre az 1500-as Ladám, amelyet 19 évig használtam és 330-400 ezer km-t tettem meg vele. Télen is, nyáron is 6,2-7,2 l/100 km volt a fogyasztása országúton, városban kb 1 literrel több. De ez nem a fűtés miatt volt...

Válasz erre | Előzmény

gegrus, 2019. november 29., péntek 3:38

A cikkíró ezt most komolyan gondolja?Mert viccnek kicsit durva volna.A szélvédőt nem kell folyamatosan fűteni, elég az elején egy kevesen, 5-10 percet, ha már nem hideg, akkor ki lehet kapcsolni a fűtését.Ugyanez az üléseknél.A világításon meg nem lehet spórolni.Az utastér fűtése meg hulladékhővel működik.Akkor mi is az a horribilis, súlyos pénz, amivel többet fogyaszt az autó???
Az a pár ezer forint szezononként?Akinek ez sok, annak nem autó való, hanem bicikli, vagy buszbérlet.
Ne ijesztgessétek már az embereket, bazki.

Válasz erre | Előzmény

francois, 2019. november 25., hétfő 15:29

Tudomásom szerint az utastér fűtéséhez a motor (hűtővíz) melegét használják az autók, hacsak nem a légkondival fűtünk. Én nem tapasztaltam az üzemanyag-fogyasztás emelkedését télen, amikor pedig szinte folyamatosan működik a fűtés az utastérben.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS