2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Pénzcentrum fórum

Drágulhat a kenyér: nagy bajban a pékségek (3)

Tulajdonos: szamba, létrehozva: 2014. augusztus 4., hétfő 20:48

Kapcsolódó cikk itt...

laikus59, 2014. augusztus 7., csütörtök 11:31

"Minden évben siránkoznak." Nagyon igazad van - szó szerint ezt mondtam én is. Még egy olyan évet nem hallottam (pedig nem 10 éves vagyok :D), amikor azt mondták volna, idén jó termés lett - olcsóbb lesz a kenyér. A valamennyire ehető kenyér 360-400 ft környékén van. nem vagyok válogatós, megeszem a 180 ft-os kenyeret is, de nincs megkelve, megsülve rendesen, nem áll el, stb.
Addig, amíg a minimálbér nettó 70 ezer ft-ját kapja kézhez a dolgozó, nem tudom, hová akarják tovább emelni a kenyeret. persze gyanítom, megint a pékek isszák a levét... ha közvetlenül lehetne péktől vásárolni, nem hiszem, hogy ennyi lenne a kenyér... báááár... iszonyú magasak az adóterhek...

Válasz erre | Előzmény

aqua6, 2014. augusztus 5., kedd 18:28

Sajnos most tényleg elrohadt a búza. De nem csak az eső a hibás. Drága a gabona szárítása, és tárolása. A gazdák igyekeztek egy kicsit tovább lábon hagyni a termést, hogy szárazabban takarítsák be és kevesebb legyen a költségük. De beütött a ménkű, mert jött az eső , a pára! Nem csak elázott a termés fele, de meg is penészedett. A gazdák is pórul jártak meg mindenki aki a sorban utánuk jön. Ez nem siránkozás hanem tény.

Válasz erre | Előzmény

szamba, 2014. augusztus 4., hétfő 20:48

Minden évben siránkoznak. Ha olyan rosszul menne nekik, nem lenne annyi pékség. Van persze olcsóbb kenyér is, (gyenge minőségű) de van 900 Ft/kg- os is.

Válasz erre

NÉPSZERŰ
FRISS