33 °C Budapest
Felvétel egy idős nőről, aki otthon szenved a stressztől

Lassan ölő népbetegségre megy rá több tízezer magyar egészsége: ezek a tünetei, így lehet védekezni

2024. június 14. 06:30

Egy új kutatás szerint az emberek egyharmada gyakran érzi magát stresszesnek, ami a megélhetési költségek emelkedése, egészségügyi problémák és konfliktusok miatt érthető. Azonban sokszor feleslegesen aggódunk olyan dolgok miatt, amelyek valójában nem is történnek meg - írta a HuffPost.

Az életünket számos aggodalom kíséri, beleértve a pénzügyi, kapcsolati és egészségügyi félelmeket. Az Amerikai Pszichológiai Társaság kutatása szerint az emberek egyharmada gyakran érzi magát stresszesnek. Sok esetben ezek az aggodalmak jogosak, például a megélhetési költségek folyamatos emelkedése, vagy az egészségügyi problémák miatt. Ugyanakkor sok olyan helyzet van, amely felesleges stresszt okoz.

A HuffPost által végzett interjúk során 80 évnél idősebb emberek osztották meg tapasztalataikat arról, miért bánták meg, hogy túlságosan aggódtak fiatalabb korukban. Egyikük elmondta, hogy tinédzserként fontosnak tartotta mások véleményét, de idővel rájött, hogy az kicsit sem számít. Egy másik idős azt tanácsolta a fiataloknak, hogy ne aggódjanak annyit bizonyos helyzetek kimenetele miatt, mivel az eredmény gyakran eltér az elvárásoktól. Volt olyan idős ember is, aki gyermekkorában aggódott a világvége miatt. Ez jól mutatja, hogy generációkon átívelően is vannak olyan félelmek és aggodalmak, amelyek visszatérnek. 

Ezekből a beszámolókból kiderül: sokszor feleslegesen pazaroljuk idejünket olyan dolgokra való aggódásra, amelyek vagy nem történnek meg vagy nem annyira fontosak. Az idősebb generáció tapasztalataiból tanulva talán képesek lehetünk jobban kezelni saját aggodalmainkat és több figyelmet fordítani arra, ami valóban számít az életünkben.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm