20 °C Budapest
Digital generated image of COVID-19 vaccine bottles standing on robotic production line.

Indul a nagy Pfizer-per Magyarországon: komoly fejlemény derült ki a vakcinák ügyében

2023. december 5. 19:10

A Politico birtokába jutott dokumentumok szerint a Pfizer jogi eljárást indított Magyarország ellen, mivel a kormány összesen három millió adag koronavírus elleni vakcinát nem hajlandó átvenni és kifizetni - írja a lap. Ezt az értesülést azóta a gyógyszergyártó is megerősítette. A Pfizer-BioNTech és a magyar kormány korábban arról állapodott meg, hogy igényt tart a vakcinákra, tavaly novemberben viszont - az ukrajnai háborúra hivatkozva - nem szándékozik fizetni értük. A vakcinák értéke 60 millió euró, vagyis több mint 22 milliárd forint.

A vita 2022 novemberében kezdődött, amikor a magyar kormány értesítette a gyártót, hogy korábbi szándéka ellenére a vakcinákért nem akar fizetni. Idén márciusban tartották az első tárgyalást, ahol elutasították a Pfizer indítványát a gyorseljárásra. Az ügy azóta is áll - írják.

Nem ez az első vakcina-per, melyek a jövőben feltehetően csak szaporodni fognak. Lengyelország is hasonló cipőben jár, és más államokban is vizsgálat indult az elméretezett vakcinabeszerzések miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 28. 09:03
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem