16 °C Budapest
Balaton lake panorama with clouds, Hungary

Elképesztő balesetek a Balatonnál: nem is hinnéd, mitől sérült meg rengeteg strandoló

2022. augusztus 26. 20:05

Több mint kétezerháromszáz szakszerűen ellátott sérülés – ez a 2022. évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) mérlege. A Magyar Vöröskereszt önkéntes elsősegélynyújtóinak idén a rovarcsípések valamint a kagylók okozta vágások adták a legtöbb feladatot.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 16. alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, amelynek keretében 350 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 13 Balaton-parti település 19 strandján, július 01. és augusztus 21. között. Idén az önkéntesek 2.334 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések illetve a különböző sportsérülések. Az extrém hőség miatt a napszúrás és a hőguta tüneteivel is gyakrabban fordultak a strandolók az elsősegélynyújtókhoz.

A legeseménydúsabb nap július 14-e volt, ezen a szolgálati napon összesen 91 alkalommal segítettek a vöröskeresztes elsősegélynyújtók. A szolgálat ideje alatt a Balatonudvari- Fövenyes strandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 232 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 50.004 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek és nyolc esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?