25 °C Budapest
Fake doctor, quack or charlatan in hospital office. Medical crime, illegal health care, insurance fraud, negligence, treatment error or malpractice. Man in dark hospital typing computer prescription.

Milliókra húzta le a gyanútlan magyarokat a kuruzsló: börtönt kért rá az ügyészség

2022. július 27. 13:27

Vádat emeltek egy 41 éves nő ellen, aki orvosi végzettség, illetve természetgyógyászati vagy egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedély nélkül gyógyítónak hirdette magát. A Telex információi szerint akár két év börtön is várhat rá.

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 41 éves nő ellen, aki 2014 és 2020 között orvosi végzettség és természetgyógyászati vagy egészségügyi tevékenység végzésére vonatkozó engedély nélkül gyógyítónak hirdette magát az interneten. Az ügyészség közleménye szerint 19 sértettnek összesen 14 millió forintnyi kárt okozott.

A kuruzsló az őt felkeresők – vagy azok ismerősei, rokonai – egészségügyi problémáit kezelte a gyógyítás látszatát keltve. Többek között szívbetegséggel, álmatlansággal, depresszióval, faganatos megbetegedéssel, látásproblémával és gerincferdüléssel fordultak hozzá segítségért. A nő a legtöbbször távgyógyítást „alkalmazott”, de előfordult, hogy személyesen is fogadta a pácienseit. Minden esetben előre kérte a pénzt.

Az ügyészség szerint a magát gyógyítónak kiadó nő módszerei teljesen megalapozatlanok voltak orvosilag és a panaszokat nem enyhítették. Emiatt csalás és kuruzslás miatt emeltek ellene vádat, amelyben végrehajtandó szabadságvesztést, pénzbüntetést és vagyonelkobzást is kért az ügyészség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?