Jason Collins, az NBA korábbi játékosa az első nyíltan meleg férfi volt egy amerikai profi sportligában.
Rettegett betegséggel hozták kapcsolatba a húsfogyasztást: a vegánon nagyobb biztonságban vannak
Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők; a halat is fogyasztók kockázata 10 százalékkal kisebb.
Az Oxfordi Egyetemnek a rákbetegség kialakulása és a húsfogyasztás közti összefüggést vizsgáló kutatócsoportja 470 ezer brit lakos adatait elemezte, a rendszeres húsevők közé azokat sorolták, akik heti több mint öt alkalommal fogyasztanak húst. Megállapították, hogy 2 százalékkal kisebb a rák kockázata azoknál a húsevőknél is, akik csak kis mennyiségben fogyasztanak húst.
A kutatásról közzétett tanulmány szerzői, köztük Cody Watling vezető kutató, hangsúlyozták, eredményeik nem bizonyítják kétséget kizáróan, hogy a húsfogyasztás növelné a rákbetegség kockázatát, a különbséget magyarázhatják olyan tényezők is, mint a dohányzás vagy a testzsír.
A friss megállapítások ugyanakkor tovább növelik azt a kutatási anyagot, amely pozitív, védő hatást tulajdonít a növényi alapú étrendnek - írták a kutatók a tanulmányban, amelyet a Guardian brit lap ismertet a honlapján.
A brit Biobank résztvevői körében végzett kutatás egyebek közt kimutatta, hogy a kevesebb - legfeljebb heti öt alkalommal - húst fogyasztóknál 9 százalékkal kisebb a kockázata a bélráknak, mint a rendszeres húsevőknél; a vegetáriánus nőknél 18 százalékkal kisebb eséllyel alakul ki posztmenopauzális mellrák, mint a rendszeres húsevőknél, bár ennek oka lehet az alacsonyabb testzsírmutató is; a vegetáriánus férfiaknál 31 százalékkal kisebb a kockázata a prosztataráknak, és 20 százalékkal kisebb azoknál, akik a növényeken kívül halat is esznek. Felmérések szerint a britek 5-7 százaléka lehet vegetáriánus, míg a vegánok aránya 2-3 százalék lehet.
-
Állatorvosi rendelőből skálázható kkv – így épült fel a Petlegio tőkevonzó modellje
Nándorfi Zoltánt, a Petlegio vezetőjét és Bánfi Zoltánt, az MKIK Tőkealap-kezelő vezérigazgatóját kérdeztük.
-
Másokért tenni? A Lidl-nél igazán megéri!
A diszkontlánc ünnepi összefogásra hívja vásárlóit, hogy három partnerszervezetével összefogva támogassa a hátrányos helyzetű gyermekek karácsonyát.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








