Kiadták a vészjelzést: erre figyelj, ha mostanában csirkehúst vásárolsz, vagy komoly bajod lehet
Csirke vásárlásakor figyeljünk a hús színére, állapotára és a csomagolásban lévő folyadék mennyiségére.
Csirke vásárlásakor figyeljünk a hús színére, állapotára és a csomagolásban lévő folyadék mennyiségére.
Muszáj a húsok árat emelni, mert komoly bajban vannak a feldolgozók az önköltségi árak emelkedése miatt - mondta Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2,5 tonna romlott, rothadásnak induló húst találtak egy közúti ellenőrzéskor Békés vármegyében.
2024-ben az egy főre jutó fogyasztás elérheti ismét a 0,28 kg/fő/év szintet, amiben az éttermeknek nagy szerepe van.
A statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, jóllehet a disznóhúsból készült ételek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek.
Bár kimondottan jól állunk erdőkben és erdei állatállományban is, a fogyasztható vadhúsból egészen keveset esznek a magyarok.
Magyarország korábban a világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzetei között volt.
A táplálkozási szokásokat illetően az elmúlt években drasztikus változások következtek be, amelyek nem csak átformálták a piacot, de mozgásban is tartják azt.
Kicsit sem váratlan, hogy a Lidl magyarországi boltjait olcsó német sertéshús lepte el, mert Németországban jelenleg komoly túlkínálat van.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
Mennyiség alapján az uniós piacon Lengyelországot, Németországot és Spanyolországot követve a negyedik helyen állunk.
Mutatjuk a húsfogyasztás pozitív és negatív hatásait, illetve hogy az egészséges táplálkozás érdekében hogyan és milyen húst érdemes az étrendbe illeszteni.
„A jelenlegi akciós, 2000 forintos sonkák ára irreálisan alacsony most a boltokban."
Csökkenti húskínálatát egy imázsjavító projekt keretében Lidl, és helyette a jövőben több zöldséget kínálna.
A húsevés csökkentésére egyáltalán nincs nyitottság a magyarok nagy többségében.
Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők; a halat is fogyasztók kockázata 10 százalékkal kisebb.
Októbertől csak magyar frisshúst forgalmaz az áruházlánc.
Te hogyan szállítod és tárolod a húsárut?
Több virsli drágult is.
A baromfihús-kínálatnak viszont 90 százaléka hazai.