18 °C Budapest
Tízszer több koronavírusos lehet itthon, mint amit közölnek: a fertőzések többségéről nem tudhatnak

Tízszer több koronavírusos lehet itthon, mint amit közölnek: a fertőzések többségéről nem tudhatnak

2022. január 10. 09:33

Akár tízszer több is lehet a koronavírusos esetek száma Magyarországon, mint amennyi a hivatalos adatokban szerepel Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos szerint.

Akár tízszer több koronavírusos eset is lehet hazánkban, mint amennyi a hivatalos adatokban szerepel - mondta Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos. Ugyanis jelenleg a hatóság a fertőzések döntő többségéről nem is szerez tudomást, a saját pénzből vásárolt teszttel otthon igazolt esetek zöme be sem kerül a nyilvántartásba.

Falusi az RTL Híradóban elmondta, hogy lehetne változtatni a hatósági karantén tíznapos időtartamán mert a koronavírus most terjedő omikron variánsánál rövidebb a lappangási idő, valamint a fertőzőképesség is hamarabb elmúlik.Hozzátette:

a hatósági karantén nem működik jelenleg Magyarországon. Senki nem ellenőrzi, hogy a karanténszabályokat betartatják-e, tehát a karantén pillanatnyilag egy önkéntes vállalás

– mondta a tüdőgyógyász szakember, aki mindenkinek azt ajánlja, hogy enyhe tünetek esetén 5 nap karantént tartson.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ érvényben lévő ajánlása szerint a koronavírus tüneteinek jelentkezése után minimum 10 napig otthon kell maradnia annak, aki megfertőződött, és csak akkor hagyhatja el a házikarantént, ha már 3 napja láztalan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?