25 °C Budapest
Young woman wearing protective face mask, she sitting in bus transportation in the city.

Küszöbön az ötödik hullám Magyarországon? Ekkor robbanhat be az omikron

2021. december 28. 08:32

Több virológus, köztük Rusvai Miklós is egyetért abban, hogy az ötödik járványhullám úgy indul majd el Magyarországon, hogy a negyedik gyakorlatilag véget sem ér.  

A virulógus kifejtette, hogy szinte elkerülhetetlen egy újabb járványhullám, ennek elindulását ő január végére prognosztizálja az omikron változatt miatt. Az ATV Híradónak Rusvai Miklós azt is kifejtette, hogy szerinte az ötödik hullám kevésbé lesz súlyos.

A vírusmutáns gyengébb kórokozó képessége, az átoltottság szintje, valamint a körülbelül 1,5 millió immunis, vagy a fertőzésen átesett személyek miatt talán enyhébb lesz az új hullám.

A világban a negyedik hullám volt a legvégzetesebb, Magyarországon pedig a harmadik. A harmadik hullám idején volt a legtöbb halott, az idén tavasszal, és most a negyedik hullám idején már jóval kevesebb volt, és vélhetőleg az ötödik járványhullám idején pedig még kevesebb lesz

– nyilatkozta az ATV Híradójának Rusvai, aki hozzátette, hogy bár a negyedik hullám lassan leáldozóban van, majdnem biztos, hogy rá fog szuperponálódni ötödik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02