14 °C Budapest
Tolna, 2021. szeptember 24.Varga Imre gyermekgyógyász szakorvos beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával az iskolai oltások második körében a tolnai városi sportcsarnok orvosi szobájában 2021. szeptember 24-én.MTI/Kiss Dániel cimlapi

Közölték is, meg nem is: ennyi magyar fertőződött meg oltás után

2021. november 11. 09:26

Közölték, hogy hány magyar kapta el a koronavírust oltás után, ám az adatokból semmilyen érdemi következtetést nem lehet levonni - állapította meg az NNK leveléből a Telex.

Közölte az NNK, hogy augusztus 1-je és október 31-e között koronavírussal megfertőződöttek közül hányan kaptak védőoltást. Az Átlátaszón megjelent, Müller Cecília tisztifőorvos által jegyzett levélből azonban sok érdemi információ nem derül ki, mivel például azt sem tisztázták, hogy a koronavírus-tesztelésen milyen arányban estek át oltottak és milyen arányban oltatlanok.

Emellett az NNK az összesítésben csak azt nézte hányan vannak a fertőzöttek között, akik már legalább egy oltást kaptak. Ezzel az a probléma, hogy mindegyik vakcina esetében a második oltás után legalább két hét kell, mire érdemi védettség alakul ki az emberben (a Janssen esetében az egyetlen dózis után 14 nap).

A levélből annyi derült ki, hogy a vizsgált 93 napban 65 015-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 31 561-en azután, hogy legalább egy védőoltást megkaptak. Azt nem közölték, hogy közülük hányan nem kapták meg még a második dózist (vagy a harmadikat),ahogy arról sincs adat, hogy kórházba, lélegeztetőgépre hányan kerültek azután, hogy megkapták a vakcinát.

Életkori bontás sincs az adatokban, pedig ez azért lenne fontos, mert egyrészt a 60 év felettiek jelentős hányada Sinopharm-vakcinát kapott, amelyről kiderült, hogy nem mindenkinél alakul ki védettség tőle. Valamint az idősek esetében hamarabb kezd csökkenni az oltás utáni ellenanyagszint, így hamarabb, könnyebben fertőződnek meg oltás után.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Kiss Dániel, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem