25 °C Budapest
Sick female lying on bed in ICU. Mid adult patient is looking away while wearing protective face mask. She is in hospital during COVID-19 pandemic.

Ijesztő adat Zacher Gábortól: 10 oltatlanra jut 1 oltott beteg a kórházban

2021. november 2. 09:27

Minden 10. oltatlanra egy oltott beteg jut a kórházakban, ráadásul az intenzívre kerülők között még rosszabb ez az arány.

Bár a szakértők egyetértenek abban, hogy kevés az esélye annak, hogy a harmadik oltás után súlyos lefolyású betegség alakuljon ki, azonban nincs még hivatalos statisztika arról, hogy az oltottak hány százaléka kerül kórházba.

A hatvani kórház sürgősségi osztályán dolgozó Zacher Gábor a saját tapasztalatait osztotta meg az ATV  Hiradójában, ahol elmondta, hogy az intenzív osztályra kerülők, illetve a géppel lélegeztettek arányában is picivel rosszabb az arány, ott minden hetedik oltatlanra jut egy oltott beteg, míg

a kórházba jutottak közül minden tizedik oltatlanra jut egy oltott.

Kiemelte azt is, hogy fontos hangsúlyozni, az oltás nem csodaszer, maszkviseléssel, távolságtartással és a felületfertőtlenítéssel lehet megelőzni a megfertőződést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?