1 °C Budapest
Békéscsaba, 2021. szeptember 9.Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens oltáshoz készíti elõ AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinája harmadik, emlékeztetõ adagját a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. szeptember 9-én.MTI/Rosta Tibor cimlapi

Ezen a munkahelyen biztosan kötelező lesz az oltás: decemberig adtak haladékot a dolgozóknak

2021. október 30. 10:02

Kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a honvédségi dolgozóknak. A friss határozat értelmében december 1-ig kell legalább az első adagot be kell adatnia annak, aki még nincs beoltva. A vonatkozó kormányrendelet szerint aki a határidőig nem oltatja be magát, azt fizetetlen szabadságra küldik.

A Magyar Honvédség kötelezővé tette a kötelékében dolgozóknak a koronavírus elleni védőoltást. A Hivatalos Értesítőben megjelent határozat szerint azoknak a honvédségi dolgozóknak, akik még nem vették fel a vakcinát, december 1-ig legalább az első adagot be kell adatniuk (vagy az egyadagos Janssenből az egyetlen dózist). Kivételt egyedül azok képeznek, akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást, és erről orvosi igazolásuk van.

A csütörtöki kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy a kormány döntése szerint a munkaadóknak lehetőségük van elrendelni a kötelező oltást a dolgozók körében. Aki ennek nem tesz eleget, az akár egy évig is fizetetlen szabadságra küldhető. Részletek ebben a cikkben!

A miniszter csütörtökön azt mondta, hogy minden olyan intézményben, ahol a magyar állam a munkáltató, kötelező lesz a COVID-oltás.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?