14 °C Budapest
Baska Voda, a tourist town on the Makarska Riviera, Dalmatia, Croatia

Jövő héttől vörös zónába kerülhet a kedvelt magyar nyaralóhely: sokan már mondják le a foglalást

MTI
2021. augusztus 21. 19:03

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) vörös zónába sorolhatja jövő héten a horvát tengerparti régiókat és Zágrábot az emelkedő fertőzésszámok miatt. Sajtóhírek szerint a turisták már elkezdték lemondani a szeptemberi foglalásokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentése szerint a horvát tengermellék továbbra is kockázatos, narancssárga besorolás alá esik, de a növekvő esetszámok miatt a jövő héttől várhatóan Zágrábbal együtt átkerül a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára.

Ez különösen rossz hír az idegenforgalomból élőknek. Sajtóhírek szerint ugyanis a turisták már elkezdték lemondani szeptemberi előfoglalásaikat.

Péntekre sikerült beoltani az országban a felnőtt lakosság felét, de Horvátország még így is elmarad az európai átlagtól; csak Bulgáriában, Romániában és Lettországban oltottak be kevesebb embert a koronavírus ellen.

Vili Beros horvát egészségügyi miniszter szerint jelenleg az oltatlanok járványa zajlik az országban. Ezt mutatja az újonnan fertőzöttek, a kórházban kezelt betegek és az elhunytak összetétele.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Június vége óta a fertőzöttek 85 százaléka, a kórházban kezelt betegek 87 százaléka, míg a koronavírus-járvány következtében elhunytak nyolcvan százaléka nem volt beoltva

– mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?