1 °C Budapest
Heart rate monitor, patient and doctors in background in intensive care unit or emergency room

Mégis mit gondolnak? Kómában fekvő édesanyán követelik a gyerektartást

2021. augusztus 10. 10:04

Durva és felkavaró történetet közölt a Blikk egy nyolc éve magatehetetlenül fekvő, ápolás alatt álló édesanyáról, akit gyerektartás megfizetésére kötelezett a bíróság.

Az asszonyt volt férje perelte be, csakhogy Katalin mozdulni sem tud egy agyi fertőzés miatt. Édesanyja, Éva ápolja 24 órában. A gyerekek apja vele szemben is végrehajtás kezdeményezett, tőle rokontartás címén követel pénzt. A nagymama és a kómában fekvő anya több mint 400 ezer forint tartozást halmozott fel, ezért bármikor felkeresheti őket a végrehajtó.

Ráadásul az nagymama elmondása szerint a gyerekek egyáltalán nem láthatták anyjukat, amióta kómában van, mert apjuk nem engedi nekik. Az egyikük hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. Bár az apjuk előtte nem élt velük, a tragédia után magához vette őket.

A gyerektartásról szóló bírósági ítélet a lapnak nyilatkozó jogász szerint bár szürreális, mégis jogszerű. Tran Dániel azt mondta: Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Katalin anyja szerint egyébként van remény lánya felépülésére, nemrég tudta meg, hogy egy speciális barcelonai kezelés segíthetne rajta, ám csak akkor, ha a kórház finanszírozná, amit bepereltek. Ugyanis a nagymama szerint nem elég, hogy a lánya elkapott egy fertőzést, egy hétig antibiotikummal sem kezelték utána.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?