11 °C Budapest
Heart rate monitor, patient and doctors in background in intensive care unit or emergency room

Mégis mit gondolnak? Kómában fekvő édesanyán követelik a gyerektartást

2021. augusztus 10. 10:04

Durva és felkavaró történetet közölt a Blikk egy nyolc éve magatehetetlenül fekvő, ápolás alatt álló édesanyáról, akit gyerektartás megfizetésére kötelezett a bíróság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az asszonyt volt férje perelte be, csakhogy Katalin mozdulni sem tud egy agyi fertőzés miatt. Édesanyja, Éva ápolja 24 órában. A gyerekek apja vele szemben is végrehajtás kezdeményezett, tőle rokontartás címén követel pénzt. A nagymama és a kómában fekvő anya több mint 400 ezer forint tartozást halmozott fel, ezért bármikor felkeresheti őket a végrehajtó.

Ráadásul az nagymama elmondása szerint a gyerekek egyáltalán nem láthatták anyjukat, amióta kómában van, mert apjuk nem engedi nekik. Az egyikük hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. Bár az apjuk előtte nem élt velük, a tragédia után magához vette őket.

A gyerektartásról szóló bírósági ítélet a lapnak nyilatkozó jogász szerint bár szürreális, mégis jogszerű. Tran Dániel azt mondta: Gyerektartást az a szülő kérhet a másiktól, aki a gyermeket neveli, gondozza. A másik félnek a gyermektartási kötelezettsége minden más kötelezettséget megelőz. Más követeléssel, tartozással ezt nem is lehet veszélyeztetni. Katalin anyja szerint egyébként van remény lánya felépülésére, nemrég tudta meg, hogy egy speciális barcelonai kezelés segíthetne rajta, ám csak akkor, ha a kórház finanszírozná, amit bepereltek. Ugyanis a nagymama szerint nem elég, hogy a lánya elkapott egy fertőzést, egy hétig antibiotikummal sem kezelték utána.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06