20 °C Budapest
Eger, 2021. augusztus 4.Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját az egri Markhot Ferenc Kórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 4-én.MTI/Komka Péter

Merkely Béla nem mindenkinek ajánlja a harmadik oltást: ezt várja a negyedik hullámtól

2021. augusztus 5. 13:27

Minimális az esély arra, hogy valaki az oltottak közül súlyosan megbetegedjen a fertőzés miatt - mondta Merkely Béla, aki a fiataloknak nem javasolja a harmadik oltás felvételét. A Semmelweis Egyetem rektora kiemelte, hogy valószínűleg lesz negyedik hullám, de egyáltalán nem lesz olyan súlyos, mint a második vagy a harmadik járványhullám.

Az új variánsok járványhullámot csak akkor tudnak létrehozni, ha kellő számú kitett egyén van, azaz olyanok, akik nem vették fel az oltást a koronavírus ellen − mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával beszélgetett. A rektor szerint egészen minimális az esély arra, hogy valaki az oltottak közül súlyosan megbetegedjen a fertőzés miatt.

A szakember kiemelte, hogy valószínűleg lesz negyedik hullám, de egyáltalán nem lesz olyan súlyos, mint a második vagy a harmadik járványhullám. Az oltási kampány is zajlik, a háziorvosok és az egyetemisták is segítik a kampányt. Hozzátette: elegendő oltással rendelkezik az ország, és az egészségügyi dolgozókból sincs hiány.

Elmondta, hogy a harmadik oltást leginkább azok számára javasolja, akiknek gyenge az immunrendszerük, vagy idősek. Mindenki más esetében a legfontosabb az, hogy az első két oltást felvegye, ugyanis az is hatalmas védettséget ad a vírus ellen.

Arról is beszélt, hogy egyáltalán nem ajánlja az oltást a fiatalok számára, és a várandós nőknek sem. Hozzátette, hogy annak örülne a legjobban, ha az első és második körös oltások száma növekedne, mert  az a legfontosabb. 

Senki nem lehet biztos abban, hogy egy ilyen megbetegedést túlél, csak akkor, ha felveszi mind a két oltást

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

− húzta alá a rektor.

Címlapkép: Komka Péter, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?