Female nurse injecting Covid-19 Vaccine elderly patient. Healthcare worker is examining senior man in hospital. She is wearing face mask during COVID-19.

Rossz hír a Sinopharmmal oltottaknak: tilos a harmadik oltás?

2021. június 26. 10:44

Az oltások a gyártók alkalmazási előírásának megfelelően történnek, jelenleg nincs lehetőség harmadik oltás beadására, amennyiben bárki ettől eltér, az szabályt szeg, ugyanakkor ha ez bekerül az alkalmazási előírásba, akkor aszerint járnak majd el - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az RTL Híradó érdeklődésére.

Sokaknál a második oltás ellenére sem alakult ki megfelelő védettség a kínai vakcina esetében, egyelőre azonban nincsenek hivatalos adatok a Sinopharm hatékonyságáról. Ez sok pácienset is aggaszt, több száz panasz érkezett a a Főpolgármesteri Hivatalhoz, ezért 20 ezer ingyenes antitest tesztet ajánlanak fel a budapesti 60 év felettieknek - derült ki a riportból. Kiss Ambrus, Budapest főpolgármester-helyettese jelezte, hogy július 5. és 9. között a Főpolgármesteri Hivatal is szervez szűrést a Városháza parkban, az erre való jelentkezés a jövő hét folyamán nyílik majd meg.

Gulyás Gergelyt, Miniszterelnökséget vezető minisztert tegnap újságírók kérdezték arról, hogy kaphatnak-e harmadik oltást, akiknél nem alakult ki a védettség. A tárcavezető az NNK-val összhangban az orvosi protokollra hivatkozott:

Van egy orvosi protokoll, ha az orvosi protokoll ezt lehetővé teszi, akkor majd az orvos eldönti, de ha nem teszi lehetővé, akkor megszegi a saját szakmájának szabályait

- tette hozzá. Ugyanakkor az RTL-nek nyilatkozó egyik háziorvos szerint az erre vonatkozó egységes protokoll nincs meg, az egyes vakcinák, így a kínai esetében is csak különböző előírások vannak. A kínai oltás esetében csak első és második oltásról van szakmai állásfoglalás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?