27 °C Budapest
Békéscsaba, 2021. május 31.Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcináját teszik hûtõszekrénybe a Békés Megyei Kormányhivatalban Békéscsabán 2021. május 31-én. Ezen a napon a hivatalba a Moderna amerikai biotechnológiai cég, az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos, valamint az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni oltóanyagai érkeztek meg.MTI/Rosta Tibor

Erre a vakcinára már egyáltalán nem lehet időpontot foglalni: aki Szputnyikot akar, az is siessen

2021. június 1. 16:04

Egyik oltóponton sem lehet AstraZeneca vakcinát foglalni az internetes rendszerben. Orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Továbbra is folyamatosan nyitva az időpontfoglaló a koronavírus elleni vakcinára, minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni és ehhez nem kell semmilyen külön SMS-értesítésre várni- írta a kormányzati honlap.

Országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető, AstraZenecát azonban már nem lehet foglalni.

Orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon időpontot mielőbb.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az AstraZenecából sem hirdetnek egy ideig első oltást, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz fogják majd felhasználni.

Címlapkép: Rosta Tibor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?