28 °C Budapest
Budapest, 2021. május 21.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a keleti vakcinákat is elfogadhatják az EU-ban

2021. május 28. 07:48

"Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől - mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjúban, majd a magyar gazdaság úkraindításáról beszélt.

1000 alatt a kórházban kezelt koronavírusosok száma, és 121-en vannak lélegeztetőgépen - mondta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

3 millió felnőtt van Magyarországon, akik még nem oltatta be magát, holott ez egy olyan vírus, ami nem fog eltűnni. Ezek az emberek hiába hiszik, hogy megúszhatják a fertőzést, arra csak egyetlen mód van, az oltás.

De itthon nem lesz vakcinalottó, vagy szerencsejáték, mert a miniszterelnök felnőttként kezeli a lakosságot. bízik benne, hogy minden magyar képes felelős döntést hozni.

Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől

 - szögezte le a miniszterelnök, majd az ország gazdasági újraindításáról beszélt: "most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, leszorítottuk a földre, újra kell indítani a gazdaságot."

A 2022-es költségvetés teljes egészében erről az újraindításról szól majd. "Majd amikor megkapjuk a második negyedév számait, akkor biztató eredményeket láthatunk részben amiatt, hogy nagyon mélyen voltunk egy éve" - számolt be Orbán Viktor.

A klímavédelemmel kapcsolatban elmondta, hogy az rendkívül drága dolog, mégis rendkívül fontos. Ugyanakkor látni kell, hogy mi, magyarok egyszerűen nem tudunk ugyanannyi terhet viselni, mint a gazdagabb nyugati országok, és

az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, nem működhet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nyugaton egy természetesnek tűnő gondolat, de mi itt Magyarországon évekig azért küzdöttünk, hogy a rezsit csökkentsük.

Ezért szerintem nem fogadható el az az álláspont, hogy mindenki fizesse meg a klímavédelem árát. Szerintünk fizessenek a klímaromboló cégek, akik jelentős profitot érnek el

- szögezte le.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?