6 °C Budapest
Budapest, 2021. május 21.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a keleti vakcinákat is elfogadhatják az EU-ban

2021. május 28. 07:48

"Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől - mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjúban, majd a magyar gazdaság úkraindításáról beszélt.

1000 alatt a kórházban kezelt koronavírusosok száma, és 121-en vannak lélegeztetőgépen - mondta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

3 millió felnőtt van Magyarországon, akik még nem oltatta be magát, holott ez egy olyan vírus, ami nem fog eltűnni. Ezek az emberek hiába hiszik, hogy megúszhatják a fertőzést, arra csak egyetlen mód van, az oltás.

De itthon nem lesz vakcinalottó, vagy szerencsejáték, mert a miniszterelnök felnőttként kezeli a lakosságot. bízik benne, hogy minden magyar képes felelős döntést hozni.

Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől

 - szögezte le a miniszterelnök, majd az ország gazdasági újraindításáról beszélt: "most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, leszorítottuk a földre, újra kell indítani a gazdaságot."

A 2022-es költségvetés teljes egészében erről az újraindításról szól majd. "Majd amikor megkapjuk a második negyedév számait, akkor biztató eredményeket láthatunk részben amiatt, hogy nagyon mélyen voltunk egy éve" - számolt be Orbán Viktor.

A klímavédelemmel kapcsolatban elmondta, hogy az rendkívül drága dolog, mégis rendkívül fontos. Ugyanakkor látni kell, hogy mi, magyarok egyszerűen nem tudunk ugyanannyi terhet viselni, mint a gazdagabb nyugati országok, és

az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, nem működhet.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nyugaton egy természetesnek tűnő gondolat, de mi itt Magyarországon évekig azért küzdöttünk, hogy a rezsit csökkentsük.

Ezért szerintem nem fogadható el az az álláspont, hogy mindenki fizesse meg a klímavédelem árát. Szerintünk fizessenek a klímaromboló cégek, akik jelentős profitot érnek el

- szögezte le.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm