Budapest, 2021. május 21.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a keleti vakcinákat is elfogadhatják az EU-ban

2021. május 28. 07:48

"Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől - mondta el a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjúban, majd a magyar gazdaság úkraindításáról beszélt.

1000 alatt a kórházban kezelt koronavírusosok száma, és 121-en vannak lélegeztetőgépen - mondta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

3 millió felnőtt van Magyarországon, akik még nem oltatta be magát, holott ez egy olyan vírus, ami nem fog eltűnni. Ezek az emberek hiába hiszik, hogy megúszhatják a fertőzést, arra csak egyetlen mód van, az oltás.

De itthon nem lesz vakcinalottó, vagy szerencsejáték, mert a miniszterelnök felnőttként kezeli a lakosságot. bízik benne, hogy minden magyar képes felelős döntést hozni.

Mindenki biztos lehet benne, hogy a keleti vakcinákkal is lehet majd utazni, nincs olyan ország, aki elzárná magát a turisták elől

 - szögezte le a miniszterelnök, majd az ország gazdasági újraindításáról beszélt: "most, hogy a harmadik hullámot legyőztük, leszorítottuk a földre, újra kell indítani a gazdaságot."

A 2022-es költségvetés teljes egészében erről az újraindításról szól majd. "Majd amikor megkapjuk a második negyedév számait, akkor biztató eredményeket láthatunk részben amiatt, hogy nagyon mélyen voltunk egy éve" - számolt be Orbán Viktor.

A klímavédelemmel kapcsolatban elmondta, hogy az rendkívül drága dolog, mégis rendkívül fontos. Ugyanakkor látni kell, hogy mi, magyarok egyszerűen nem tudunk ugyanannyi terhet viselni, mint a gazdagabb nyugati országok, és

az a gondolat, hogy a klímaváltozás árát az emberekkel fizettessük meg, nem működhet.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nyugaton egy természetesnek tűnő gondolat, de mi itt Magyarországon évekig azért küzdöttünk, hogy a rezsit csökkentsük.

Ezért szerintem nem fogadható el az az álláspont, hogy mindenki fizesse meg a klímavédelem árát. Szerintünk fizessenek a klímaromboló cégek, akik jelentős profitot érnek el

- szögezte le.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 29. csütörtök
Márta, Flóra
30. hét
Július 29.
Tigrisek világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?