Budapest, 2019. január 15.Látogatási tilalomról szóló tájékoztató a budapesti Semmelweis Egyetem I. Sz. Belgyógyászati Klinika Hematológiai Részlegén 2019. január 15-én. Több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerû megbetegedések halmozódása miatt.MTI/Mónus Márton

Müller Cecília bejelentette, hétfőn feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban

2021. május 20. 13:49

Vakcinabőség van Magyarországon, a regisztráció után egyből lehet időőpontot foglalni - ismét tájékoztatott az Operatív Törzs.

A védőoltásoknak köszönhetően sikerült úrrá lennünk a harmadik hullámon  - kezdte a tájkoztatást Müller Cecília országos tisztifőorvos. 4 millió 830 ezer az oltottak száma Magyarországon. A pandémia azonban még nem ért véget, újabb és újabb magyarok fertőződnek meg a vírussal. A tegnap meghirdetett 199 ezer Pfizer-oltás felére ma délig már lefoglalták az időpontokat - mondja Müller. Emellett rendelkezésre áll még AstraZeneca és Szputnyik vakcina, de már csak korlátozott számban. Ma várnak 64 800 Moderna-vakcinát, emellett holnap érkezik több mint 55 ezer AstraZeneca, de azt a második oltásra használják fel.

A kedvezően alakuló járványügyi adatoknak, a beoltottságnak köszönhetően lehetővé vált, hogy a szociális otthonok mellett hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban. A korábbi látogatási rendre azonban még várni kell: addig is egy beteget, egy fő naponta egyszer látogathat meg, legfeljebb 60 percre.

 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?