31 °C Budapest
COVID 19 SARS COV-2 Antigen Lateral Flow Rapid Qualitative Test Kit on textured background.  Including Lateral flow Antigen Test cartridge, extraction solution and nasal swab.

Súlyos pénzeket fizethet a kórházban, aki nem oltatja be magát: itt az Emmi hivatalos álláspontja

2021. május 10. 08:27

A héten újra elvégzik a korábban elhalasztott, nem életmentő műtéteket és a rehabilitációs ellátás a kórházakban. Ha valakinek nincs védettségi igazolványa, akkor két negatív teszttel mehet csak ilyen beavatkozásra - ezt pedig saját pénzből kell állnia annak, aki nem oltatta be magát, pedig például egészsége engedi. Az Emmi szerint annak nem kell aggódnia, aki műtétre menne, de nem kapta még meg a kártyáját, hiszen a védettség például az internetes rendszerben is ellenőrizhető.

Csütörtöktől újraindulnak a járvány miatt elhalasztott, nem életmentő műtétek, rehabilitációs ellátások a magyar kórházakban - kisebb megszakításokkal egy évig nem végeztek ilyen beavatkozásokat, és rehabilitáció sem volt. Ugyanakkor ilyen ellátásra csak védettek mehetnek a kórházakba, szakrendelésekre: akinek nincs védettségi igazolványa, annak két negatív teszttel kell igazolnia (egy PCR-teszttel és egy antigén gyorsteszttel), hogy nem fertőzöttek - ez több tízezer forintos kiadást is jelenthet azoknak, akik önszántukból nem oltattak.

A vírustesztek költségeit annak kell állni, aki védettésgi kártya nélkül szeretné igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat. Kivételek azonban vannak az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint: az RTL Híradó megkeresésére közölték, azoknak nem kell a zsebükbe nyúlniuk, akiket önhibájukon kívül, például egészségi állapotuk miatt nem lehetett beoltani.

Hozzátették: annak sem kell aggódni, aki nem kapta még meg a kártyát, de már kapott vakcinát, vagy átesett a betegségen, hiszen a védettség például az internetes rendszerben is ellenőrizhető.

A teszteket a beteg a beavatkozást végző kórházban is megcsináltathatja, de ha ő döntött úgy, hogy nem kéri az oltást, akkor ott is ki kell fizetnie mindkét vizsgálatot.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem