doctor holding oxygen ambu bag over patient given oxygen to patient by intubation tube in ICU/Emergency room

Kásler: volt olyan kórház, ahol az intenzívosztályon lévők 80 százalékát elveszítették

2021. május 4. 15:12

Lecsengőben van a harmadik hullám Kásler Miklós szerint. A miniszter arról beszélt, volt olyan kórház, ahol az intenzívosztályon lévők 80 százalékát elveszítették, de az orvosok és az ápolók ki fognak tartani addig, amíg a körülmények lehetővé teszik, hogy szabadságra menjenek.

Ötödik napja 0,76 százalék a vírus reprodukciós rátája, ami szerint lecsengőben van a harmadik hullám - mondta Kásler Miklós a Spirit FM egyik műsorában. A miniszter a járvány intenzitásáról elmondta, hogy míg a második hullám kilencszer agresszívebb volt a fertőzések számát tekintve az elsőnél, addig a harmadik hullám a másodikhoz képest 160 százalékkal. Kásler beszélt az intenzív osztályok halálozási statisztikáiról:

volt olyan kórház, ahol az intenzívosztályon lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt.

Szerinte ez olyan rendkívüli terhelést jelentett az egészségügyi dolgozóknak, amit "nem lehet egyetlen éjszakával kipihenni." Hozzátette: az orvosok és az ápolók ki fognak tartani addig, amíg a körülmények lehetővé teszik, hogy szabadságra menjenek. 

Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

-mondta. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?