Mi lesz még az étlapon, és mennyiért?

Itt a Nébih állásfoglalása: csak így nyithatnak ki az éttermek, kávézók teraszai, erre kell figyleni
Várhatóan napokon belül újra kinyithatnak – a szükséges járványvédelmi intézkedések betartása mellett – a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összefoglalta azokat az élelmiszerbiztonsági és élelmiszer-higiéniai ajánlásokat, amelyek a járványügyi elvárásokkal összhangban megkönnyítik a vendéglátóhelyek biztonságos újranyitását, működtetését, a vendégek és a személyzet egészségének megóvását.
A járványügyi helyzet alakulása és a legfrissebb veszélyhelyzeti rendelkezések lassan lehetővé teszik a vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek megnyitását, amelyek reggel 5 óra és este fél 10 között fogadhatják vendégeiket. Eközben azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a koronavírus továbbra is fertőz, bárhol, bármikor újra felbukkanhat, ezért a járvány elleni védekezésre továbbra is kiemelt figyelmet kell fordítani!
A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni. A fogyasztók érdekében különösen fontos, hogy az ételkészítés csak a kifogástalan állapotú és állagú létesítményekben, valamint a megfelelő tudású, egészségi állapotú és oktatással a speciális helyzetre is felkészített személyzettel rendelkező üzletekben induljon újra. A Nébih friss tájékoztatója azzal a céllal készült el, hogy ehhez a legfontosabb kívánalmakat egy csokorba szedje.
Elengedhetetlenül fontos, hogy még a nyitás előtt sort kell keríteni az üzemi és vendégforgalmi helyiségekre, valamint a berendezési és felszerelési tárgyakra egyaránt kiterjedő alapos fertőtlenítőszeres nagytakarításra, továbbá az üzemi és fogyasztói edények fertőtlenítőszeres átmosására.
Nem maradhat el a raktárkészlet tüzetes átvizsgálása, szükség szerint selejtezése sem, melynek visszapótlásáról ugyancsak gondoskodni kell.Lehetőség szerint ajánlott a HACCP rendszer és az önellenőrzési rendszer felülvizsgálata is. A további elvárásokat és ajánlásokat tartalmazó hatósági tájékoztató elérhető a Nébih portál koronavírus aloldalán.

Nem az a legnagyobb baj az Elf Barral, hogy illegális: így károsítja a fiatalok egészségét a manórúd
A közelmúltban drámai gyorsasággal kezdett el terjedni a fiatalok körében egy illegálisan forgalmazott, a „dohányzás új generációjaként” emlegetett úgynevezett „manórúd”, az Elf Bar.
Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.
A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.
A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.
Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.
-
Videó: ennyivel olcsóbb, ha nem a balatoni büfében vásárolsz, hanem a boltban
Megnéztük, milyen árak vannak a parton, és mennyibe kerül egy hamburger, ha magunk készítjük.
-
Hogy lehet bankszámlát nyitni egy szelfivel? Mutatjuk
A Gránit Bank szolgáltatását már több ezer ügyfél vette igénybe.
-
Ez a KKV-k nagy lehetősége: íme 3 érv, hogy kipróbáld a közösségi finanszírozást (x)
Ha érdekel a közösségi finanszírozás, akkor nagy valószínűség szerint ennek fő oka a tőke nem tradícionális módon történő előteremtésének lehetősége.
- Vádemelés a törökszentmiklósi repülős baleset ügyében
- Palkovics László a magyar áram- és gázellátás stratégiájáról, a belső égésű autómotorok túléléséről és a MÁV–Volán csoport jövőjéről
- Mesterházy Attila: a belső hatalmi harcok az MSZP végét jelenthetik
- Azonnali rendkívüli béremelés az Aldinál
- Ismét ukrán kézen a legendás és fontos Kígyó-sziget
- Különösebb verseny nélkül, kedvező áron viszik a Sberbank régiós egységeit
Külföldi piacra lépés 2022
Tiszaújváros – Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022


