13 °C Budapest
Closeup of a nervous woman and her doctor wearing face masks and getting a vaccine shot in a doctors office

Galgóczi Ágnes: a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat

MTI
2021. április 15. 15:55

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Galgóczi Ágnes hozzátette, az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták. Hangsúlyozta: minden regisztrált meg fogja kapni a vakcinát.

A fiatalokat, a várandós nőket is arra kérte, hogy jelezzék igényüket az oltásra. Az osztályvezető kifejtette: az immunizációs program a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik, abban nincs változás. A magyar hatóságok csak biztonságos, hatékony vakcinát engedélyeznek használatra.

Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, hatékony vakcina alkalmazásában

- fogalmazott. A hatékonyság azt jelenti, hogy az oltás megvéd a kórházba kerüléstől, a halálos kimeneteltől és attól, hogy a fertőzés után súlyos betegség alakuljon ki - mondta. A járványügyi adatokat ismertetve elmondta: az elmúlt 24 órában újabb 5307 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 736 982-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 256 beteg, az elhunytak száma 24 521-re emelkedett. Kórházban 9484 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

Tartsunk ki, a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

- fogalmazott Galgóczi Ágnes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem