12 °C Budapest
Orbán Viktor: egyre közelebb a vakcina, több állammal tárgyalunk

Orbán Viktor: egyre közelebb a vakcina, több állammal tárgyalunk

2020. szeptember 27. 18:00

A járványügyi intézkedésekről beszélt Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet este hatkor adtak le a TV2-n. A Pénzcentrum élőben közvetítette az interjút.2020.09.27 18:45Ki fogunk szabadulniMárcius-áprilisban aggódott a vírus miatt, neki is vannak idős rokonai, még ismeretlen volt az ellenség. De az katasztrófa lett volna, ha a gyerekekre is veszélyes lenne a koronavírus. Az idősek leválasztását valahogy meg lehet oldani, de a gyerekekét jóval nehezebb. Lesz egy pont, amikor ki fogunk szabadulni, lesz vakcina és meg fogják szervezni, hogy Magyarországon is elérhető legyen a védőoltás.

2020.09.27 18:39
Ha munka van, minden van

A gazdaság akkor működhet, ha az embereknek van munkája, akkor jönnek a jó gazdasági eredmények és a jó hitelminősítés. Erre megvannak az eszközök: a vállalkozókat támogatni kell, és az állam is tud munkát adni az embereknek. Sőt, a közmunka is létezik, ami nem jó, de a semminél több a kormányfő szerint. Hozzátette, a jövőben a közmunkások bérét is meg kell emelni, ezen dolgoznak. Elmondta, hogy a a cél, hogy 5 millió dolgozó magyar ember legyen az országban. A vállalkozóknak versenyképes munkahelyeket kell létrehoznia: nem biztos, hogy egy üzem ugyanott nyit ki, ahol azt tavasszal bezárták. A miniszterelnök szerint a világban most újraszerveződik a munkaerő, a gyártás eloszlás. Ebbe a versenybe nekünk be kell szállni.

2020.09.27 18:35
Ausztria a példa

Ha a nyolc járványkórház megtelik, jön a következő lépcső, az egészségügyi dolgozókat oda kell vezényelni, ahol szükség van náluk. Korábban Ausztriát tekintették példaként, de Orbán érti, ami a térségben történik. Ausztriát követjük, mert ami ott történik, az kicsit később nálunk is bekövetkezik. A cseheknél nem érti, hogyan szabadult el a járvány - mondta a kormányfő. Igaz, a vírus belül pusztít, de az utánpótlás kívülről jön, ezért kell fenntartani a határzárat.

2020.09.27 18:32
Nyáron lazult a fegyelem

Egyetértési pontokat kell létrehozni: az emberek védekezni akarnak, de az országot sem akarják megállítani. A kormánynak kell megoldania az idősek védelmét, az iskolák működését, de ha az egészségügy kitart, akkor meg tudjuk csinálni. A nyár nagy kerítő, lazult a fegyelem, ősszel lehűltek a kedélyek, most sokkal inkább betartják az emberek a szabályokat - mondta Orbán.

2020.09.27 18:30
Egyre közelebb a vakcina

Tavasszal le kellett csavarni a lángot, most az országot kell működtetni. Márciusban nem tudta senki, mikor lesz vakcina, de Orbán Viktor szerint most már közelebb vagyunk hozzá. Tárgyalunk az amerikaiakkal, a japánokkal és az EU-s fejlesztésekbe is beszálltunk. Brüsszel szerint jövő év közepére lehet európai vakcina, az USA pedig 2020 végéig számol. A többi fejlesztési központ is jól halad, belátható időn belül lesz oltás a vírus ellen.

2020.09.27 18:28
Az idősek veszélyben vannak

A gazdaságot majd valahogy helyre lehet hozni, de az elvesztett életeket nem adhatják vissza: fontos tanulság, hogy az idősek továbbra is veszélyben vannak - mondja Orbán Viktor. A helyzet nehéz, az egészségügyre nagy nyomás nehezedik most, és a következő időszakban is fog.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

2020.09.27 18:00
Ki fogunk szabadulni - hamarosan kezdődik az interjú

Orbán Viktor a járványügyi intézkedésekről, a határzárról, és arról is fog beszélni, hogy mikor várható Magyarországon leghamarabb vakcina - hangzott el a TV2 promójában. Az interjút este hattól a TV2 Tények című műsorában fogják levetíteni.

Ki fogunk ebből a nyomorúságból szabadulni, és addig pedig ki fogjuk bírni. Működni fog az egészségügy, működni fog a gazdaság, és nem fogunk hátralépni, hanem megőrizzük az esélyét annak, hogy Magyarország a válságból megerősödve kerüljön ki

- mondta Orbán a beharangozóban. Az interjút a Pénzcentrum is élőben közvetíti majd.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?